Oppskrift på hvit sjokolademousse med pasjonsfruktsaus
Hvit sjokoldemousse med pasjonsfruktsaus er både søt som følge av den hvite sjokoladen og med et syrlig bidrag fra pasjonsfruktsausen bil den rett og slett farlig god!
Ingredienser
4 personer
Hvit sjokolademousse:
200 g hvit sjokolade
1 dl lettmelk
2 egg
3 dl kremfløte
2 gelatinblader
1 ts ekte vaniljesukker
Pasjonsfruktsaus:
6 pasjonsfrukt
50 g melis
15 g smør
Fremgangsmåte
- Legg gelatinbladene i kaldt vann.
- Visp kremfløte med vaniljesukker til krem.
- Varm opp lettmelk til kokepunktet i ei gryte og ha i gelatinbladene og den hvite sjokoladen. Trekk gryta bort fra varmen og la blandinga kjøles ned i noen minutter. Pisk sammen egg og rør inn i sjokoladeblandinga. Vend deretter det hele forsiktig inn i kremen.
- Skrap ut innholdet av pasjonsfruktene med ei skje og miks det hele godt med en miksmaster eller med en plastkniv til en stavmikser. Dette er i forsøk på å knuse væskeposene rundt kjernene for å få sausen til å se ekstra delikat ut. Ønsker du steinfri saus kan du nå sile den. Varm opp pasjonsfrukt, melis og smør og bland til en uniform masse. Kjøl sausen ned før servering.
Jeg har i utgangspunktet bestemt meg for å ikke ha første test av egenkomponerte oppskrifter når jeg har gjester. Følger man ei oppskrift andre har prøvd før er det riktignok greit, men selv om jeg ofte har lest og undersøkt tilstrekkelig med lignende oppskrifter til å ha en viss ide om hvordan resultatet av min egen oppskrift bør bli, er det mye som kan gå galt både når det kommer til sammensetning og fremgangsmåte når man setter sammen og i stor grad endrer sammensetningene i oppskrifter. Og nyttårsaften 2015 presterte jeg å lage en treretters med tre relativt uutprøvde oppskrifter. Hvit sjokolademousse med pasjonsfruktsaus var en av disse. Denne desserten hadde jeg riktignok lagd dagen i forveien, så jeg hadde allerede fått prøvesmakt og godkjent denne retten. Og heldigvis, med unntak av litt hysteri da bearnaisen skilte seg samtidig som kalkunen skulle ut av ovnen, gikk alt veldig fint med mine tre nye retter. Og til tross for rause dessertporsjoner var det ikke en eneste liten bit igjen av hvit sjokolademousse med pasjonsfruktsaus da kvelden var omme!
Ingerid
Mmm dette så godt ut! Kanskje dette blir helgens dessert.