Oppskrift på spicy gulrot- og linsesuppe med kokosmelk
Spicy gulrot- og linsesuppe med kokosmelk er smakfull og god og har et aldri så lite asiatisk preg over seg.
Ingredienser
-gir 2 porsjoner
250 g gulrot
0,5 løk
2 fedd hvitløk
0,5 chili
2 ss olivenolje
2 ts thailandsk curry paste, rød
4 dl kokosmelk
5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
100 g røde linser, tørkede
0,25 ts cayennepepper
0,5 lime
2 naanbrød
TIPS! Pynt gjerne med litt kokoskrem/rømme, olivenolje og koriander før servering.
Fremgangsmåte
- Rens gulrot og riv den på et råkostjern, hakk løk, hvitløk og chili forholdsvis fint og stek det hele i litt olivenolje i ei gryte til løken er blitt blank. Reduser chilimengden noe om du ønsker en noe mildere suppe.
- Tilsett curry paste og stek videre under omrøring i omlag ett minutt.
- Hell over vann og kokosmelk og la det hele koke opp. Knus buljongen og vend den inn.
- Tilsett linser og la suppa småkoke til linsene er møre. Miks med stavmikser.
- Smak til med cayennepepper og lime.
Etter jeg starta denne matbloggen har jeg blitt ganske mye flinkere til å planlegge innkjøp av mat. Jeg forsøker å handle stort en gang i uka for så å handle på enkelte varer ved behov. Men av og til glipper det, og søndag ankommer uten at jeg har planlagt noe som helst. Spicy gulrot- og linsesuppe med kokosmelk er en de middagsrettene jeg kan lage av basisvarene jeg finner i skap og kjøleskap. Løk, gulrot og hvitløk har jeg stort sett liggende, og boksevarer og tørrvarer har jeg alltid et ganske bredt sortiment av. Naanbrød som tilbehør blir det nok kun når suppa er planlagt, men det funker supert med noen rundstykker eller et hjemmelaget brød om innsatsviljen er stor nok.
Denne oppskrifta er skrevet som del i mitt samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar