Oppskrift på ingefær- og soyamarinert laks med wokede grønnsaker
Ingefær- og soyamarinert laks med wokede grønnsaker er en sunn og middagsrett med herlige asiatiske smaker!
Ingredienser
-gir 3 porsjoner
600 g laksefilet
20 g ingefær
1 fedd hvitløk
0,5 dl soyasaus
3 ss østerssaus
0,5 lime
1 dl vann
1 ss maisstivelse
3 vårløk
2 gulrøtter
1 løk
2 ss rapsolje
3 porsjoner ris
Fremgangsmåte
- Bland og mos ingefær, hvitløk, soyasaus, limesaft og østerssaus med stavmikser eller blender.
- Mariner laksen natten over. Har du glemt marineringa kan du la laksen ligge på kjøkkenbenken i marinaden mens grønnsakene kuttes.
- Kok ris som anvist på pakningen.
- Ta laksen ut av marinaden og legg den over i ei ildfast form. Ta vare på marinaden, den skal benyttes senere.
- Stek laksen midt i ovnen på over- og undervarme, 225 °C, til den er gjennomstekt, i 10-15 minutter.
- Hakk grønnsaker i grove biter, men spar noen grønne vårløkringer til pynt. Frres grønnsakene i litt olje på sterk varme i stekepanna.
- Tilsett vann i resten av marinaden og rør ut maisstivelse og hell over grønnsakene. Småkok til sausen tykner.
- Server laks med wokede grønnsaker og ris.
I fjor hadde jeg et nyttårsforsett om å bli flinkere til å spise flere fiskeslag enn bare laks og torsk. Jeg kan vel ikke si at jeg klarte det med glans, men jeg var innom sei, makrell, rødspette og kveite i alle fall et par ganger hver. Uerfaren som jeg er med disse fiskeslagene, slipper ikke så mange av oppskriftene igjennom smakssensuren her på bloggen. Det ble med ei kveiteoppskrift, men den var jeg til gjengjeld superfornøyd med! Derfor fortsetter jeg med samme nyttårsforsett i 2016, i håp om at noen av disse fiskerettene skal nå Mias Mat. I mellomtiden stiller jeg med oppskrift på ingefær- og soyamarinert laks med wokede grønnsaker. Laks er og blir godt og lettvint!
Legg igjen en kommentar