• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Kremet jordskokksuppe med trøffelchips og sprøstekt spekeskinke

13. februar 2017 By Mia Skriv en kommentar

Kremet jordskokksuppe med trøffelchips og sprøstekt spekeskinke

Kremet jordskokksuppe med trøffelchips og sprøstekt spekeskinke toppet med kruspersille og litt ekstra krydder

Jeg liker å «pynte» suppene mine litt når jeg skal servere dem til gjester. Med tyktflytende supper er pynt sjelden en utfordring, ettersom lette ting som litt spekeskinke eller persille flyter på suppa. For tyntflytende supper har jeg derimot dratt meg i håret mer enn en gang mens reker, baconbiter og urter synker som steiner mot bunnen av suppeskåla. Man får riktignok kjøpt suppetallerkener som er oppbygd på midten, men i mangel på disse har jeg et par triks på lager.

  1. Det enkleste er å benytte store suppetallerkener. Med store tallerkener blir væskenivået ikke er så høyt. Dermed er det ikke rare høyden på pynten som skal til før den stikker opp. Men husk at lavt væskenivå i stor suppetallerken også fører til at temperaturen faller fort. Om du er kresen på temperaturen kan det være en fordel å varme suppetallerkenene litt før du har i suppa.
  2. Over til det mer utradisjonelle trikset. Når jeg vil bruke en dyp bolle (som for dette bildet, for eksempel) tyr jeg rett og slett en ukokt potet. Jeg skreller poteten, retter den av i topp og bunn, skjærer den til ønsket høyde, setter den i suppebollen og tømmer i suppe til den akkurat dekker poteten. Dermed er det bare å pynte midten av suppa akkurat som du ønsker. Men husk å fortelle gjestene at den ukokte potetbiten midt i suppebollen ikke nødvendigvis må spises!

Oppskrift på kremet jordskokksuppe med trøffelchips og sprøstekt spekeskinke

Kremet jordskokksuppe med trøffelchips og sprøstekt spekeskinke er deilig på smak og passer perfekt til lunsj, middag eller som forrett.

Ingredienser:

-Gir 3 porsjoner eller 6 små forretter

650 g jordskokker
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
25 g smør (til steking)
1 dl hvitvin
5 dl hønsekraft
3 dl kremfløte
0,25 sitron
0,25 ts salt
0,25 ts pepper

1ss trøffelolje
3 skiver spekeskinke

Fremgangsmåte:

  1. Skrell jordskokker og hakk alle med unntak av to stykker i grove biter.
  2. Hakk sjalottløk og hvitløk relativt fint.
  3. Stek løk og hvitløk blankt med litt smør i ei gryte. Ha i jordskokkene og rør om.
  4. Tøm over hvitvin og la den koke til den er redusert til omlag halvparten.
  5. Skjær de to jordskokkene i skiver og legg skivene på et bakepapirkledd stekebrett og hell over trøffelolje. Strek jordskokkene på 225 °C i 15 minutter. Riv spekeskinka i mindre biter og legg den inn i ovnen når det er igjen 5 minutter av steketida.
  6. Hell over hønsekraft og la suppa koke under lokk til jordskokkene er møre, rundt 10 minutter.
  7. Kjør suppa glatt med en stavmikser. Ha i kremfløte og varm opp. Smak til med sitron, salt og pepper.
  8. Server suppa med sprøstekt spekeskinke og trøffelchips.

Kremet jordskokksuppe med trøffelchips og sprøstekt spekeskinke

Kremet jordskokksuppe med trøffelchips og sprøstekt spekeskinke

Filed Under: Lunsj, Middag, Oppskrifter, Suppe, Svinekjøtt

Forrige post: « Røkt kolje med potetmos og hvit persillesaus
Neste post: En barnevennlig treretters meny »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat