• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Røkt kolje med potetmos og hvit persillesaus

11. februar 2017 By Mia Leave a Comment

Røkt kolje med potetmos og hvit persillesaus

Røkt kolje med potetmos og hvit persillesaus

Røkt kolje med potetmos og hvit persillesaus var en av rettene jeg lagde da jeg skulle kose meg litt ekstra som student. Ikke spesielt ekstravagant, kanskje, men studentbudsjettet hadde heller ikke rom for de helt største utskeielsene. Men retten henger fremdeles med i mitt middagsrepertoar, nå mer som vanlig middag.

Røkt kolje med potetmos og hvit persillesaus

Oppskrift på røkt kolje med potetmos og hvit persillesaus

Røkt kolje med potetmos og hvit persillesaus er lett å lage, god på smak og retten faller i smak hos de aller fleste.

Ingredienser:

-gir 4 porsjoner:

600 g røkt kolje i skiver
2 ts salt til vannet

Potetmos:
500 g potet
25 g smør
1 fedd hvitløk
1,5 dl lettmelk
0,5 ts urtesalt
0,5 ts pepper

Hvit saus:
1 sjalottløk
1 håndfull persille
25 g smør
1,5 ss hvetemel
1 dl matfløte
1 dl melk
0,5 ts salt
0,5 ts pepper

Tilbehør:
4 porsjoner blandet salat

 

Fremgangsmåte:

  1. Skrell poteter, del dem i grove biter og kok dem møre.
  2. Kok opp rikelig med vann med salt til fisken. Trekk kjelen av panna og la fisken trekke i omtrent 10 minutter. Husk at tiden fisken må trekke avhenger av tykkelsen på skivene.
  3. Finhakk hvitløk. Tøm vannet av potetene, tilsett melk, smør og hvitløk og mos det hele til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  4. Finhakk sjalottløk, og stek løken blank i smør. Rør inn mel og tilsett matfløte. Kok opp og tilsett hakket persille og smak til med salt og pepper.
  5. Tilbered en enkel salat og server kolje med potetmos, persillesaus og salat.

Røkt kolje med potetmos og hvit persillesaus

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter

Previous Post: « Mango- og avokadosalat med koriander og chili
Next Post: Kremet jordskokksuppe med trøffelchips og sprøstekt spekeskinke »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme