
Røkt kolje med potetmos og hvit persillesaus
Røkt kolje med potetmos og hvit persillesaus var en av rettene jeg lagde da jeg skulle kose meg litt ekstra som student. Ikke spesielt ekstravagant, kanskje, men studentbudsjettet hadde heller ikke rom for de helt største utskeielsene. Men retten henger fremdeles med i mitt middagsrepertoar, nå mer som vanlig middag.
Oppskrift på røkt kolje med potetmos og hvit persillesaus
Røkt kolje med potetmos og hvit persillesaus er lett å lage, god på smak og retten faller i smak hos de aller fleste.
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner:
600 g røkt kolje i skiver
2 ts salt til vannet
Potetmos:
500 g potet
25 g smør
1 fedd hvitløk
1,5 dl lettmelk
0,5 ts urtesalt
0,5 ts pepper
Hvit saus:
1 sjalottløk
1 håndfull persille
25 g smør
1,5 ss hvetemel
1 dl matfløte
1 dl melk
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Tilbehør:
4 porsjoner blandet salat
Fremgangsmåte:
- Skrell poteter, del dem i grove biter og kok dem møre.
- Kok opp rikelig med vann med salt til fisken. Trekk kjelen av panna og la fisken trekke i omtrent 10 minutter. Husk at tiden fisken må trekke avhenger av tykkelsen på skivene.
- Finhakk hvitløk. Tøm vannet av potetene, tilsett melk, smør og hvitløk og mos det hele til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Finhakk sjalottløk, og stek løken blank i smør. Rør inn mel og tilsett matfløte. Kok opp og tilsett hakket persille og smak til med salt og pepper.
- Tilbered en enkel salat og server kolje med potetmos, persillesaus og salat.
Legg igjen en kommentar