Oppskrift på kremet spaghetti med kantareller og persille
Kremet spaghetti med kantareller og persille er lagd i en fei og den smaker deilig. Bruker du bløtlagt tørka sopp kan du tilsette en skvett av bløtevannet sammen med hvitvinen for å få litt ekstra smak. Retten blir også god med aromasopp selv om det ikke helt kan måle seg med utgaven med kantareller.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
250 g spaghetti
400 g kantareller
25 g smør
1 fedd hvitløk
3 sjalottløk
2 dl crème fraîche
2 ts soyasaus
1 dl hvitvin
0,5 ts urtesalt
0,25 ts pepper
25 g parmesan
1 håndfull persille
TIPS! Du kan bruke bløtlagte tørkede kantareller i denne oppskrifta.
Fremgangsmåte:
- Rens sopp og finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek det hele i ei stekepanne til løken er blank. Ønsker du å pynte spaghettien med litt kantareller kan du holde tilbake noen fine eksemplarer.
- Hell hvitvin over blandinga med sopp og løk og la det hele reduseres til omlag halve væskemengden.
- Kok spaghetti som anvist på pakken og riv parmesan.
- Rør inn crème fraîche og soyasaus. Smak til med salt og pepper og varm opp.
- Tøm vannet av spaghettien og rør inn den kremede soppblandinga.
- Topp spaghettien med parmesan, frisk persille og eventuelt kantarellene du har lagt til side.
Kantareller er definitivt en av høstens høydepunkter for meg. De smaker helt herlig om de stekes i litt smør og toppes med urtesalt og de gjør seg godt i saus, suppe, pasta og til og med på toppen av en pizza. Og ekstra deilig smaker kantarellene om man har brukt noen timer i skog og mark for å plukke dem i forkant av måltidet. Håper det faller i smak!
Denne oppskrifta er utvikla som en del av mitt samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar