• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Laksagne – lasagne med laks

13. november 2014 By Mia 5 Comments

Laksagne - lasagne med laks

Lasagne med laks toppet med dill og servert med salat

Oppskrift på lasagne med laks

Lasagne med laks er etter min mening minst like god som originalen. Server med litt salat eller hvitløksbrød og du har et supert måltid.

Ingredienser:

-gir 3-4 porsjoner
500 g laks
200 g spinat
1 stor løk
2 fedd hvitløk
3 dl crème fraîche
3 ts dijonsennep
3 dl eplejuice
2 ts tørka till
6 lasagneplater
100 g revet ost
0,5 ts salt

Salat til servering

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk hvitløken og stek den i litt olje i panna. Tilsett eplejuice og dill og kok opp. Ta det hele av varmen og la laksen trekke under lokk i noen minutter (til laksen kan flakes).
  2. Legg laksen til side og la eplejuicen koke videre til den er redusert til i omtrent 1/6 av væskemengden du starta med. I mens eplejuicen reduseres finhakkes løk og spinat renses.
  3. Stek spinat og løk hver for seg i litt olje og bland det deretter sammen.
  4. Bland sammen crème fraîche, redusert eplejucie, dijonsennep og salt. Fordel 1/3 av blandinga med løk og spinat i bunnen av ei ildfast form og legg over 1/3 av laksen i mindre flak. Dekk til med lasagneplater og hell over halvparten av den hvite sausen. Gjenta prosedyren og avslutt med å dekke det andre laget av lasagneplater med siste rest av løk, spinat og laks.
  5. Strø revet ost på toppen og stek på 200 °C i omtrent 25 minutter. Server lakselasagnen med salat.

Laksagne - lasagne med laks

Jeg har vel allerede avslørt at jeg er over middels glad i enkle fiskeretter. Derfor lar jeg sjelden sjansen til å teste ut fiskevarianter av «gamle matslagere». Og lasagne er intet unntak! Etter en del triksing, fiksing og miksing har jeg kommet fram til ei oppskrift jeg er særdeles fornøyd med.

Etter en liten gjennomgang av mine fiskeoppskrifter ser jeg at oppskrifter med torsk og laks går hyppig igjen. Og jeg må vel medgi at grunnen til dette er rein skjær latskap. Ingen av mine nærmeste butikker har ferskvare, men de har allikevel pakker med fersk torsk og fersk laks. Ikke det at jeg kan påstå at butikkene med ferskvære ligger veldig langt unna, det er jo sjelden særlig langt mellom butikkene i Oslos tett befolkede gater. Og med dette har jeg funnet meg to nyttårsforsett: 1) Ta meg en spasertur til butikkene som ligger lenger unna en gang i mellom  og 2) bli bedre til å lage middagsretter med andre fiskeslag enn laks og torsk. Forhåpentligvis fører dette til at jeg kommer med noen superspennende fiskeretter på nyåret!

Laksagne - lasagne med laks

 

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter Tagged With: Fisk

Previous Post: « Kjøleskapsgrøt med eple og kanel
Next Post: Ukemeny for storspiserne »

Reader Interactions

Comments

  1. Margrethe

    14. november 2014 at 10:21

    Haha, artig ordspill du fikk til der! Laksangen ser veldig god ut, skal definitivt prøve ut oppskriften 🙂

    Svar
    • Mia

      15. november 2014 at 18:32

      Jeg må la min dårlige humor slippe igjennom i ny og ne veit ut! Håper oppskrifta faller i smak. 😀

      Svar
  2. Eirik

    8. august 2015 at 16:30

    Veldig god, jeg droppet å trekke laksen først. bare la den rett i forma sammen med det andre. Ble bra 🙂

    Svar
  3. Guri

    7. februar 2016 at 18:40

    Likte denne veldig godt! Byttet ut med lettprodukter og fullkorns lasagneplater. Ser for meg at man kan ha i tynne skiver med gulrot også:)

    Svar
    • Mia

      8. februar 2016 at 16:29

      Hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache
Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus
Konfekt
Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Vis flere innlegg

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd
Surdeigens kjemi
Surdeigsbase av rug dag 3
Sunt bananbrød

Vis flere innlegg

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing
Grove middagsvafler med ost og grønnsaker
Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater
Hjemmelaget ripsgele
Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg

Drikke

Sjokoladebombe
Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme