Oppskrift på lasagne med laks
Lasagne med laks er etter min mening minst like god som originalen. Server med litt salat eller hvitløksbrød og du har et supert måltid.
Ingredienser:
-gir 3-4 porsjoner
500 g laks
200 g spinat
1 stor løk
2 fedd hvitløk
3 dl crème fraîche
3 ts dijonsennep
3 dl eplejuice
2 ts tørka till
6 lasagneplater
100 g revet ost
0,5 ts salt
Salat til servering
Fremgangsmåte:
- Forvarm stekeovnen til 200 °C, over- og undervarme.
- Finhakk hvitløken og stek den i litt olje i panna. Tilsett eplejuice og dill og kok opp. Ta det hele av varmen og la laksen trekke under lokk i noen minutter (til laksen kan flakes).
- Legg laksen til side og la eplejuicen koke videre til den er redusert til i omtrent 1/6 av væskemengden du starta med. I mens eplejuicen reduseres finhakkes løk og spinat renses.
- Stek spinat og løk hver for seg i litt olje og bland det deretter sammen.
- Bland sammen crème fraîche, redusert eplejucie, dijonsennep og salt. Fordel 1/3 av blandinga med løk og spinat i bunnen av ei ildfast form og legg over 1/3 av laksen i mindre flak. Dekk til med lasagneplater og hell over halvparten av den hvite sausen. Gjenta prosedyren og avslutt med å dekke det andre laget av lasagneplater med siste rest av løk, spinat og laks.
- Strø revet ost på toppen og stek på 200 °C i omtrent 25 minutter. Server lakselasagnen med salat.
Jeg har vel allerede avslørt at jeg er over middels glad i enkle fiskeretter. Derfor lar jeg sjelden sjansen til å teste ut fiskevarianter av «gamle matslagere». Og lasagne er intet unntak! Etter en del triksing, fiksing og miksing har jeg kommet fram til ei oppskrift jeg er særdeles fornøyd med.
Etter en liten gjennomgang av mine fiskeoppskrifter ser jeg at oppskrifter med torsk og laks går hyppig igjen. Og jeg må vel medgi at grunnen til dette er rein skjær latskap. Ingen av mine nærmeste butikker har ferskvare, men de har allikevel pakker med fersk torsk og fersk laks. Ikke det at jeg kan påstå at butikkene med ferskvære ligger veldig langt unna, det er jo sjelden særlig langt mellom butikkene i Oslos tett befolkede gater. Og med dette har jeg funnet meg to nyttårsforsett: 1) Ta meg en spasertur til butikkene som ligger lenger unna en gang i mellom og 2) bli bedre til å lage middagsretter med andre fiskeslag enn laks og torsk. Forhåpentligvis fører dette til at jeg kommer med noen superspennende fiskeretter på nyåret!
Margrethe
Haha, artig ordspill du fikk til der! Laksangen ser veldig god ut, skal definitivt prøve ut oppskriften 🙂
Mia
Jeg må la min dårlige humor slippe igjennom i ny og ne veit ut! Håper oppskrifta faller i smak. 😀
Eirik
Veldig god, jeg droppet å trekke laksen først. bare la den rett i forma sammen med det andre. Ble bra 🙂
Guri
Likte denne veldig godt! Byttet ut med lettprodukter og fullkorns lasagneplater. Ser for meg at man kan ha i tynne skiver med gulrot også:)
Mia
Hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂