Oppskrift på kjøleskapsgrøt med eple og kanel
Med denne oppskrifta på kjøleskapsgrøt med eple og kanel kan du enkelt og greit lage klar en god og smakfull lunsj dagen i forveien.
Ingredienser:
– gir 1 god porsjon lunsj eller en diger frokost
1,5 dl havregryn
2,5 dl skumma kulturmelk
1 eple
25 g rosiner
6 valnøtter
1 ss akasiehonning
0,5 ts kanel
TIPS! Dersom du ønsker hurtigvarianten av kjøleskapsgrøt kan du bruke lettkokte havregryn. Grøten blir best om den får stå litt i kjøleskap, men den kan også serveres direkte.
Fremgangsmåte:
- Skrell eplet og riv det på et råkostjern.
- Knekk valnøttene i mindre biter og bland alle ingrediensene godt sammen.
- La grøten stå i kjøleskapet natten over.
Jeg smakte kjøleskapsgrøt for første gang på en kafé ved navn Egget. Denne kaféen ligger i hyggelige omgivelser i en av Grünerløkkas bakgater. Om det fine høstværet og de hyggelig omgivelsene bidro litt til opplevelsen vet jeg ikke, men jeg falt i alle fall pladask for deres «sveitsiske müsli». Denne müslien, som oppbevares i kjøleskapet natten over, er så vidt jeg forsto en gammel sveitsisk spesialitet. Som vanlig benytta jeg sjansen til å avhøre servitøren om ingredienser og framgangsmåte. Jeg har sett at lignende oppskrifter har blitt særdeles populære om dagen, og de går gjerne under navnet kjøleskapsgrøt eller overnight havregrøt. Og her har dere altså mitt bidrag til denne samlinga, nemlig kjøleskapsgrøt med eple og kanel. Takk til Egget for inspirasjon!
Legg igjen en kommentar