• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Kjøleskapsgrøt med eple og kanel

11. november 2014 By Mia Skriv en kommentar

Kjøleskapsgrøt med eple og kanel

Oppskrift på kjøleskapsgrøt med eple og kanel

Med denne oppskrifta på kjøleskapsgrøt med eple og kanel kan du enkelt og greit lage klar en god og smakfull lunsj dagen i forveien.

Ingredienser:

– gir 1 god porsjon lunsj eller en diger frokost
1,5 dl havregryn
2,5 dl skumma kulturmelk
1 eple
25 g rosiner
6 valnøtter
1 ss akasiehonning
0,5 ts kanel

TIPS! Dersom du ønsker hurtigvarianten av kjøleskapsgrøt kan du bruke lettkokte havregryn. Grøten blir best om den får stå litt i kjøleskap, men den kan også serveres direkte.

Fremgangsmåte:

  1. Skrell eplet og riv det på et råkostjern.
  2. Knekk valnøttene i mindre biter og bland alle ingrediensene godt sammen.
  3. La grøten stå i kjøleskapet natten over.

 

Kjøleskapsgrøt med eple og kanel

Jeg smakte kjøleskapsgrøt for første gang på en kafé ved navn Egget. Denne kaféen ligger i hyggelige omgivelser i en av Grünerløkkas bakgater. Om det fine høstværet og de hyggelig omgivelsene bidro litt til opplevelsen vet jeg ikke, men jeg falt i alle fall pladask for deres «sveitsiske müsli». Denne müslien, som oppbevares i kjøleskapet natten over, er så vidt jeg forsto en gammel sveitsisk spesialitet. Som vanlig benytta jeg sjansen til å avhøre servitøren om ingredienser og framgangsmåte. Jeg har sett at lignende oppskrifter har blitt særdeles populære om dagen, og de går gjerne under navnet kjøleskapsgrøt eller overnight havregrøt. Og her har dere altså mitt bidrag til denne samlinga, nemlig kjøleskapsgrøt med eple og kanel. Takk til Egget for inspirasjon!

Kjøleskapsgrøt med eple og kanel

Kjøleskapsgrøt med eple og kanel

Filed Under: Annen lunsj, Frokost, Grøt, Lunsj, Oppskrifter Tagged With: Barnevennlig, Fra hagen, Hyttemat

Forrige post: « Ukemeny med internasjonale retter
Neste post: Laksagne – lasagne med laks »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat