Ukemeny med internasjonale retter inneholder retter med opphav fra forskjellige land og kontinenter.
Middagene i ukemeny med internasjonale retter har en norsk vri, men har sitt opphav eller en rekke ingredienser som stammer fra det store utland.
Mandag: Ovnsbakt laks med sesammarinade, cashewnøtter og grønnsaker
Tirsdag: Fransk løksuppe
Onsdag: Thaiinspirerte fiskekaker
Torsdag: Chana masala
Fredag: Blue cheese burger
Lørdag: Drømmekylling
Søndag: Kylling med sitrongress
Ukens bakst/tilbehør: Focaccia med tomat, feta og oliven
Ukens dessert: Mangois
Mine internasjonale retter er nok i bunn og grunn ganske fornorska. Men selv om rettene i stor grad er tilpassa norsk smak og gane, er jeg veldig glad i å hente inspirasjon fra det store utland både når det kommer til enkeltingredienser og retter i sin helhet. Det finnes så utrolig mange gode krydder, tilberedelsesmåter og grønnsaker som ikke i utgangspunktet har plass i norsk mattradisjon. Og disse vil jeg nødig vil gå glipp av! Derfor har jeg nå slått sammen en ukesmeny med retter inspirert av forskjellige verdenshjørner.
Legg igjen en kommentar