-gir 3-4 porsjoner
Bunn:
4 dl hvetemel
1,5 dl kesam
100 g smør
0,5 ts salt
3 ss vann
Fyll:
400 g kyllingkjøttdeig
1 paprika
1,5 dl kesam
50 g kremost naturell
10 cherrytomater
0,33 purre
0,5 løk
100 g revet ost
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
0,5 ts salt
0,5 ts cayennepepper
Tilbehør:
Enkel salat
1 glass tacosalsa
TIPS! Krydderet kan byttes ut med ferdig taco-blanding
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Bland hvetemel, kesam, temperert smør, salt og vann godt sammen og kjevle deigen til en sirkel på bakepapir. Legg deigen over ei paiform (rundt 25 cm. i diameter), form den til og prikk i bunnen med en gaffel. Stek bunnen i 15 minutter. I mens deigen stekes, finhakk hvitløk og løk og kutt purre og paprika i mindre biter. Stek kjøtt og grønnsaker hver for seg i litt olje i steikepanna. Bland kesam og kremost, tilsett krydderet og bland inn kjøtt og grønnsaker. Fordel fyllet utover paibunnen, dekk til med revet ost og topp med cherrytomater. Stek paien videre i 30 minutter. Server tacopaien med tacosalsa og en enkel salat.
Når det kommer til taco er jeg glad i å variere form og innhold. Jeg lager tacolignende retter med laks, kylling, storfe og vegetarisk, som suppe, med nachos i form, som pizza og nå som pai. Den «vanlige» tacoen med «bortelagd» krydder og lefser er jo veldig lett å lage, men jeg går fort lei. Lager man derimot litt mer ut av det hele, er det ganske mye lettere å overtale meg til å lage taco til middag. Og heldigvis finnes det mange enkle og gode oppskrifter på tacolignende retter, som denne tacopaien for eksempel!
Legg igjen en kommentar