• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Lefser med røkelaks, rødløk og kremost

29. april 2014 By Mia 2 kommentarer

Lefser med røkelaks, rødløk og kremost

Oppskrift på lefser med røkelaks, rødløk og kremost

Lefser med røkelaks, rødløk og kremost kan gjøres klar dagen i forveien og er en slager på tapasbordet.

Ingredienser:

10 små lefser
300 g røkelaks
200 g kremost naturell
1 ss dill (tørka)
1/2 rødløk

TIPS! Dersom lefsene skal spises uten fat, kan det være praktisk å sette en tannpirker eller lignende i hver lefsebit. Om tannpirkere benyttes – husk å velge noen uten tilsatt smak!

Fremgangsmåte:

Smør kremost utover ene sida av lefsene. Finhakk rødløk og fordel rødløk og dill over kremosten. Dekk deretter til med skiva røkelaks. Rull lefsene sammen fra langside, mot langside, og skjær opp i passende serveringsbiter.

 

Lefser med røkelaks, rødløk og kremost

Disse lefsene med røkelaks er en slager på tapasbordet. Nå er jeg kanskje ikke så veldig objektiv, ettersom jeg er veldig glad i røkelaks. Men er man ikke særlig glad i røkelaks, eller rett og slett ønsker litt variasjon, kan man fint lage lefser med kremost og spekemat. Eller annet godt pålegg for den saks skyld.

Det geniale med tapas er at man kan smake på veldig mange gode retter uten å bli så mett at det gjør vondt. Men det krever litt av den som lager tapasen – man må faktisk produsere alle de gode smårettene. Og selv om mange tapasretter er forholdsvis enkle å lage, tar det samla sett gjerne litt tid å ordne det hele i stand. Kalde tapasretter har den fordelen at de gjerne kan gjøres klar tidligere på dagen eller dagen i forveien. Dekker man disse lefsene godt til med plast, kan de oppbevares en liten stund i kjøleskap uten at de blir tørre. Og det kan være en fordel hvis man skal klare å ha flere retter klare på en gang!

 

 

Filed Under: Oppskrifter, Smårett, Smått og tilbehør, Tapas Tagged With: Fisk, Smått og tilbehør, Tapas

Forrige post: « Helsprøe baguetter
Neste post: Enkel tacopizza med kjøttdeig og nachochips »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Henriette

    6. oktober 2017 ved 18:26

    Hva heter lefsene du bruker? 🙂

    Svar
    • Mia

      6. oktober 2017 ved 21:34

      Hei! Jeg har egentlig ikke noe fast merke jeg bruker, men jeg pleier å kjøpe firkanta lefser. Da er det enklere å få jevne biter 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat