• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hjemmelaget marsipan

19. november 2014 By Mia Skriv en kommentar

 

Hjemmelaget marsipan

, -gir 800 g marsipan
500 g mandler
300 g melis
2 eggehviter
3 ts ekte vaniljesukker
1 ts sitronsaft

Kok opp mandlene i rikelig med vann og la det hele småkoke til skallet begynner å løsne fra mandlene (dette tar 5-10 minutter). Legg en sleiv av gangen av mandlene i et kjøkkenhåndkle og gni skallet av. Legg mandlene utover et stekebrett og la dem tørke på svak varme i stekeovnen (75 °C i omtrent 30 minutter). Avkjøl mandlene, mal dem godt og rør inn melis og vaniljesukker. Bland eggehviter og sitronsaft sammen og kna det godt inn i mandelblandinga. La gjerne marsipanen hvile i en time eller to før du begynner å forme den.

TIPS! Tilsett litt farge eller likør om du ønsker marsipan med farge eller futt.

 

Marsipan er en gammel slager som i aller høyeste grad kan spises som den er. Den kan også brukes i alt fra muffins til boller. Nå som jula nærmer seg er marsipan for tradisjon å regne i mange hjem. Farge- og smakstilsetninger kan gi enkle, men store variasjoner i både utseende og smak. I år har jeg planer om å bruke min marsipan til å lage konfekt. Og blir det en suksess er det en viss fare for at oppskrifta finner veien hit til bloggen!

Filed Under: Dessert, Oppskrifter, Snacks og godteri Tagged With: Godis, Jul, Påske

Forrige post: « Ukemeny for storspiserne
Neste post: Treretters med norske råvarer »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat