• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Mormors ostekake

10. mai 2015 By Mia Skriv en kommentar

Mormors ostekake

-Gir 1 kake (diameter på omtrent 25 cm)

Bunn:
80 g siktet hvetemel
80 g små havregryn
1 egg
40 g smør
80 g sukker

Fyll:
250 g kremost naturell
2 egg
150 g sukker
2 ts ekte vaniljesukker
0,5 sitron

Topp:
6 dl lettrømme
2 ts ekte vaniljesukker
70 g sukker
Ferske blåbær og jordbær til pynt

  1. Temperer egg, smør og kremost.
  2. Bland alle ingrediensene til bunnen sammen og klem den utover ei bakepapirkledd kakeform.
    Vask sitronen godt og riv av zesten. Visp eggene (til fyllet) og rør dem sammen med kremosten. Tilsett sukker, vaniljesukker og zest og bland det hele godt sammen.
  3. Hell fyllet over bunnen og bak den  i 25 minutter på 180 °C i stekeovnen.
  4. Bland sammen lettrømme, vaniljesukker og sukker til toppingen. Hell dette over kaka når den har fått kjølt seg ned i omlag fem minutter. Kjøl kaka ned til romtemperatur og la den stå kaldt i noen timer før servering.
  5. Pynt gjerne kaka med bær rett før servering.

Mormors ostekake

Jeg må innrømme at baking ikke er min sterkeste side. Med eller uten gjær – forbedringspotensialet er uansett stort. Jeg har riktignok blitt en del bedre etter Mias Mat kom til verden, men jeg har fremdeles en liten vei å gå før jeg blir like eksperimentell som jeg er med andre matretter. Men som med så mye annet er mormor er veldig god å ha også når det kommer til baking. Når hun til stadighet kommer med en ny god kake, er det bare for meg å ha notatblokka klar!

Mormors ostekake

Denne oppskrifta er skrevet i samarbeid med Helios

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Små og store kaker Tagged With: Kake

Forrige post: « Enkel vaniljeis
Neste post: Melkesjokolademousse med earl grey »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat