-Gir 1 kake (diameter på omtrent 25 cm)
Bunn:
80 g siktet hvetemel
80 g små havregryn
1 egg
40 g smør
80 g sukker
Fyll:
250 g kremost naturell
2 egg
150 g sukker
2 ts ekte vaniljesukker
0,5 sitron
Topp:
6 dl lettrømme
2 ts ekte vaniljesukker
70 g sukker
Ferske blåbær og jordbær til pynt
- Temperer egg, smør og kremost.
- Bland alle ingrediensene til bunnen sammen og klem den utover ei bakepapirkledd kakeform.
Vask sitronen godt og riv av zesten. Visp eggene (til fyllet) og rør dem sammen med kremosten. Tilsett sukker, vaniljesukker og zest og bland det hele godt sammen. - Hell fyllet over bunnen og bak den i 25 minutter på 180 °C i stekeovnen.
- Bland sammen lettrømme, vaniljesukker og sukker til toppingen. Hell dette over kaka når den har fått kjølt seg ned i omlag fem minutter. Kjøl kaka ned til romtemperatur og la den stå kaldt i noen timer før servering.
- Pynt gjerne kaka med bær rett før servering.
Jeg må innrømme at baking ikke er min sterkeste side. Med eller uten gjær – forbedringspotensialet er uansett stort. Jeg har riktignok blitt en del bedre etter Mias Mat kom til verden, men jeg har fremdeles en liten vei å gå før jeg blir like eksperimentell som jeg er med andre matretter. Men som med så mye annet er mormor er veldig god å ha også når det kommer til baking. Når hun til stadighet kommer med en ny god kake, er det bare for meg å ha notatblokka klar!
Denne oppskrifta er skrevet i samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar