I ny og ne suser jeg rundt på internasjonale matblogger for å finne litt inspirasjon til både oppskrifter og foto til min egen matblogg. På min vei fant jeg ei ostekake med lime og avokado. Jeg har en forkjærlighet for syrlige smaker og fant derfor ut at jeg måtte bruke dette som utgangspunkt for min egen ostekake. Og enten det er vår eller ei – ei syrlig ostekake med en frisk grønnfarge ser super ut om du bare pynter den opp litt.
Oppskrift på ostekake med lime, pistasj og avokado
Ostekake med lime, pistasj og avokado er syrlig på smak, og med litt pynt på toppen gjør denne kaka seg veldig godt på kakebordet!
Ingredienser:
-gir ei kake med diameter 22-25 cm
Bunn:
200 g kornmo
100 g usalta smør
Fyll:
400 g kremost naturell
3 dl kremfløte
1 dl sukker
60 g usaltede pistasjkjerner
1 moden avokado
2 lime
5 gelatinplater
TIPS! Kaka ser litt kjedelig ut i seg selv, men den gjør seg godt med litt pynt. Kaka på bildet er pynta med blåbær, pikekyss og litt sitronmelisse
Fremgangsmåte:
- Temperer kremosten.
- Mal pistasjkjernene fint.
- Mos kornmo og ha over smelta smør. Klem blandinga ut i bunnen av ei sirkulær kakeform.
- Pisk sukker og kremfløte til løs krem og pisk så i kremosten.
- Vask lime godt og skjær av zesten.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann. La platene ligge til de har blitt myke. Kok opp 0,5 dl vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i det varme vannet.
- Mos avokadoen til grøt og bland den i kremostblandinga. Vend så i malt pistasj.
- Smak til med ønsket mengde limesaft og -zest. Jeg bruker saft og zest av begge, men det kan bli litt mye om du ikke er fullt så glad i syrlige smaker.
- Vend inn gelatin og tøm det hele over kornmobunnen.
- La kaka stå kaldt til det hele stivner. Pynt så kaka med det du måtte ønske.
Legg igjen en kommentar