Pita med elgskav, bacon og sopp smaker ekstra godt om du har noen kantareller på lager.
Oppskrift på pita med elgskav, bacon og sopp
Pita med elgskav, bacon og sopp er en veldig enkel rett som er lagd i en fei og den er rik på gode smaker.
Ingredienser
-gir 2 porsjoner
200 g elgskav
100 g bacon
40 g smør
2 gulrøtter
0,5 rødløk
200 g aromasopp
0,5 ts grønnsakssalt
0,5 ts pepper
1 dl crème fraîche
0,5 dl ripsgele
6 pitabrød
TIPS! Bytt gjerne ut aromasopp med kantareller om du har muligheten.
Fremgangsmåte
- Hakk gulrøtter, aromasopp og rødløk i grove biter og stek det hele til løken er blank i litt over halvparten av smøret. Krydre med grønnsakssalt og pepper.
- Skjær bacon i mindre biter og sprøstek det.
- Stek deretter elgskav på middels til sterk varme i resten av smøret.
- Fyll pitabrød med grønnsaker, elgskav og bacon og topp med crème fraîche og ripsgele.
Hvem har sagt at hurtigmat trenger å være usunt og kjedelig? Pita med elgskav, bacon og sopp er særdeles norskprega, og den er en av mine hurtigfavoritter! Aller best blir retten om den nytes etter en lang dag i skog og mark. Og bytt gjerne ut aromasopp med noen kantareller om du har vært så heldig og funnet noen på din vei. Håper det smaker!
Legg igjen en kommentar