
Pynt gjerne kremet søtpotetsuppe med noen gresskarkjerner og litt kruspersille.
Oppskrift på kremet søtpotetsuppe
Kremet søtpotetsuppe er mild på smak, men er allikevel smakfull, og den er lagd i en fei.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
500 g søtpotet
0,5 løk
1 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
2 ss rapsolje
1 buljongterning
6 dl vann
2 dl matfløte
0,5 ts urtesalt
2 ss gresskarkjerner
TIPS! Bytt gjerne ut buljongvann med grønnsaks- eller kyllingfond om du ønsker en ekstra smakfull suppe, og pynt med gresskarkjerner og kruspersille før servering.
Fremgangsmåte
- Hakk løk, hvitløk og stangselleri forholdsvis fint og stek det blankt i litt olje i ei gryte.
- Rens søtpotet og og hakk den grovt.
- Ha søtpotet, buljong og vann i gryta og la det hele småkoke til søtpoteten er mør.
- Tørrist gresskarkjerner i ei stekepanne.
- Miks det hele sammen med en stavmikser, tilsett fløte og varm opp.
- Smak til med urtesalt.
- Server suppa med ristede gresskarkjerner og pynt gjerne med litt kruspersille om du har.
Søtpoteten stammer opprinnelig fra Sør-Amerika, men den har heldigvis tatt seg turen nordover. Jeg oppdaget denne herlige rotgrønnsaken lovlig sent, men det tapte i tid har jeg definitivt forsøkt å ta igjen med hyppighet og mengde. Det fine med søtpoteten er at den passer til så mangt. I tillegg til kremet søtpotetsuppe kan den brukes som chips, fries, som smakssetting i lakseburgere, vafler og pai eller rett og slett som en bakepotet. Og heldigvis er min kjære samboer akkurat like svak for søtpotet som meg – ellers hadde nok kalde og ferdigfotograferte rett med søtpotet opptil flere ganger i uka blitt litt i overkant mye!
Legg igjen en kommentar