• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Kremet søtpotetsuppe

3. mars 2016 By Mia Skriv en kommentar

Kremet søtpotetsuppe

Pynt gjerne kremet søtpotetsuppe med noen gresskarkjerner og litt kruspersille.

Oppskrift på kremet søtpotetsuppe

Kremet søtpotetsuppe er mild på smak, men er allikevel smakfull, og den er lagd i en fei.

Ingredienser:

-gir 2 porsjoner

500 g søtpotet
0,5 løk
1 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
2 ss rapsolje
1 buljongterning
6 dl vann
2 dl matfløte
0,5 ts urtesalt

2 ss gresskarkjerner

TIPS! Bytt gjerne ut buljongvann med grønnsaks- eller kyllingfond om du ønsker en ekstra smakfull suppe, og pynt med gresskarkjerner og kruspersille før servering.

Fremgangsmåte

  1. Hakk løk, hvitløk og stangselleri forholdsvis fint og stek det blankt i litt olje i ei gryte.
  2. Rens søtpotet og og hakk den grovt.
  3. Ha søtpotet, buljong og vann i gryta og la det hele småkoke til søtpoteten er mør.
  4. Tørrist gresskarkjerner i ei stekepanne.
  5. Miks det hele sammen med en stavmikser, tilsett fløte og varm opp.
  6. Smak til med urtesalt.
  7. Server suppa med ristede gresskarkjerner og pynt gjerne med litt kruspersille om du har.

Kremet søtpotetsuppe

Søtpoteten stammer opprinnelig fra Sør-Amerika, men den har heldigvis tatt seg turen nordover. Jeg oppdaget denne herlige rotgrønnsaken lovlig sent, men det tapte i tid har jeg definitivt forsøkt å ta igjen med hyppighet og mengde. Det fine med søtpoteten er at den passer til så mangt. I tillegg til kremet søtpotetsuppe kan den brukes som chips, fries, som smakssetting i lakseburgere, vafler og pai eller rett og slett som en bakepotet. Og heldigvis er min kjære samboer akkurat like svak for søtpotet som meg – ellers hadde nok kalde og ferdigfotograferte rett med søtpotet opptil flere ganger i uka blitt litt i overkant mye!

Kremet søtpotetsuppe

Filed Under: Lunsj, Middag, Oppskrifter, Suppe, Vegetar Tagged With: Barnevennlig, Vegetar

Forrige post: « Pita med elgskav, bacon og sopp
Neste post: Ukemeny med middager på under 30 minutter »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat