• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Søtt stablebrød med eple og kanel

24. februar 2016 By Mia Skriv en kommentar

 Søtt stablebrød med eple og kanel

Oppskrift på søtt stablebrød med eple og kanel

Søtt stablebrød med eple og kanel er gjærbakst inspirert av eplekake, og brødet smaker ekstra godt med ei kule vaniljeis som tilbehør.

Ingredienser

Gir 1 brød i 1 L form

Stablebrød:
400 g hvetemel
25 g gjær
100 g smør
1 dl matfløte
1 dl melk
0,5 dl sukker

Fyll:
50 g brun farin
1 ss kanel
1 eple
1 ss rørsukker

Tilbehør:
Vaniljeis

 

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og ha i lunken melk og matfløte (blandinga skal nå være fingervarm). Rør ut gjæren og tilsett og sukker. Tilsett så hvetemel til deigen er passe fast og elt godt. La deigen heve til dobbelt størrelse.
  2. Riv eple på et råkostjern og klem på den revne eplemassen for å få ut litt væske. Bland inn brun farin og kanel.
  3. Elt deigen lett og kjevle den ut til et avlangt emne (omtrent 80 cm x 20 cm). Fordel epleblandinga utover deigen og skjær den i ruter (omtrent 2 x 7 stykker).
  4. Brett hver av rutene sammen, så epleblandinga blir liggende i midten.
  5. Sett ei smurt brødform på høykant og legg rutene lagvis i forma med bretten inn mot formas bunn og kantene ut av forma (se bilde). Dette er for å unngå at blandinga av eple, sukker og kanel skal renne ut og samle seg i bunnen av forma.
  6. Strø over rørsuker og stek stablebrødet lavt i ovnen på 200 °C i 35-45 minutter.
  7. Server søtt stablebrød med eple og kanel akkompagnert av vaniljeis mens brødet fremdeles er lunkent.

Søtt stablebrød med eple og kanel

Stablebrød eller «pull apart bread» har gjennom flere år vært en slager på nettet. Disse stablebrødene lages både i søte dessertutgaver og usøtede lunsjutgaver. Skulle du ønske å lage brødet som lunsj kan du benytte vanlig brøddeig og fylle med ost og skinke, pesto og spekeskinke eller andre godsaker du måtte ha for hånden. Min oppskrift på søtt stablebrød med eple og kanel er inspirert av eplekake, og blir derfor servert med ei kule vaniljeis som tilbehør.

Søtt stablebrød med eple og kanel

Filed Under: Annen dessert, Bakst, Dessert, Oppskrifter, Søt gjærbakst Tagged With: Barnevennlig, Brød, Fra hagen

Forrige post: « Ukemeny med hyttemat
Neste post: Pita med elgskav, bacon og sopp »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat