• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Risotto med asparges og soltørka tomat

14. mai 2014 By Mia Skriv en kommentar

 

Risotto med asparges og soltørka tomat

-metter 2 risottoglade munner

350 g grønne asparges
170 g risottoris
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 dl tørr hvitvin
2 ss smør
6-7 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
50 g revet parmesan
3 soltørkede tomater
Olivenolje til steking
Salt og pepper

 

Finhakk løk og hvitløk og skjær de soltørkede tomatene i strimler. Fres det hele i litt olje og halvparten av smøret til løken er blank. Vend inn risottorisen og stek på middels varme i noen minutter. Tilsett hvitvin og la den koke inn. Tilsett buljong og omlag halvparten av vannet. Når vannet har kokt inn, tilsettes det gradvis mer. Rens og hakk asparges. Aspargesene tilsettes sammen med siste slant med vann (ta gjerne unna noen aspargestopper om du ønsker å pynte med dem). Når siste rest med vann har kokt inn, tilsettes resten av smøret. revet parmesan og ønsket mengde salt og pepper.

 

En dag i forrige uke bestemte jeg meg for å lage middag av det som allerede befant seg i skap og kjøleskap. Jeg var litt for giddalaus til å gå i butikken. I tillegg har jeg bestemt meg for å gå inn for å kaste mindre mat. Mest mulig i munnen og minst mulig i søpla, det er mitt nye matmotto. Dermed hadde jeg dobbelt motivasjon for å legge hodet i bløt.

I kjøleskapet befant det seg litt tilbehør og en slant hvitvin etter helgas grilling. Jeg har lest oppskrifter på risotto med asparges før, og jeg tror jeg har sett en med asparges og soltørka tomat for òg. Mer skulle faktisk ikke til for å få en velsmakende risotto. For meg ble dette middag, men serverer du den i mindre posjoner har du en meget god forrett!

 

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Hyttemat, Vegetar

Forrige post: « Blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanilje
Neste post: Laks med rød pesto »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat