Oppskrift på saftig gulrotbrød med hvete og havre
Saftig gulrotbrød er et halvgrovt brød som inneholder yoghurt, havre og hvete, og passer utmerket til nistepakka.
Ingredienser
-gir 1 brød brødform på rundt 1 L
1 gulrot
1 dl yoghurt naturell
1,5 dl vann
2 ss rapsolje
200 g sikta hvetemel
150 g hvete, grov sammalt
75 g havregryn
0,5 pk gjær
0,5 ts salt
0,5 egg
2 ss solsikkekjerner
Framgangsmåte
- Riv gulrot på et råkostjern.
- Rør ut gjær i en blanding av temperert yoghurt, vann og olje og ha i gulrot.
- Bland inn sammalt hvete, havregyn, salt og tilsett siktet hvetemel til deigen er passe fast. Gulrota er saftig og melmengden vil derfor være avhengig av størrelsen på gulrota. Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse.
- Elt lett og ha deigen over i en liten brødform (rundt 1,2 l). La brødet etterheve i omtrent 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og strø solsikkekjerner over.
- Stek brødet på 200 °C i 35-40 minutter og la det avkjøles på rist.
Gulrotbrød var min samboers absolutte favoritt i studietida. Og i studietida gikk det ned ganske så store mengder brød. Gulrotbrødet blir saftig, og det er absolutt en fordel når matpakka skal overleve en lang dag på lesesalen. En annen positiv side ved å ha gulrot i brødet er at man tilsetter litt ekstra næringsstoffer i brødet – hvilket ikke kan være noen ulempe ved den temmelig ensformige dietten vi førte i studietida (frokost: brødskive med ost, lunsj: brødskive med litt svett ost, middag: brødskive med temmelig svett ost).
Legg igjen en kommentar