• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Brytebrød med spelt

7. januar 2015 By Mia 3 kommentarer

Brytebrød med spelt

4 dl melk
5 dl sammalt spelt
5 dl hvetemel
25 g gjær
1 ss olje
0,5 ts salt
1 egg til pensling

  1. Løs gjæren opp i lunken melk og tilsett olje.
  2. Bland salt og mel sammen i en bakebolle og tilsett væsken. Elt godt. Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
  3. Elt deigen lett og del den i 8 deler som trilles til runde boller. Legg bollene i ei smurt sirkulær kakeform og klem dem litt ned. La brytebrødet heve videre i 30-40 minutter.
  4. Pensle brytebrødet med egg og strø litt grovt mel over før steking. Stek brytebrødet på 225 °C til det har fått gyllen farge og hard skorpe, omtrent 20-25 minutter.

Brytebrød med spelt

I høst ble jeg skikkelig frista av de mange bildene på sosiale medier av brytebrød. Brødet ser ekstra fristende ut, og gjør seg godt til en hyggelig helgefrokost. Brytebrød er jo egentlig ikke så mye mer avansert enn et vanlig brød, men som jeg tidligere har nevnt er jeg, gjærbakst og dårlig tid tre ting som ikke fungerer så veldig godt sammen. Derfor ble brytebrødprosjektet utsatt til romjula. Men med god tid og litt julestemning på kjøkkenet ble brytebrød med spelt et oppløftende prosjekt.

Brytebrød med spelt

Filed Under: Bakst, Brød, Frokost, Lunsj, Oppskrifter Tagged With: Brød

Forrige post: « Saftig gulrotbrød med hvete og havre
Neste post: Enkel fiskesuppe »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Anita norsted

    7. januar 2015 ved 19:51

    Det ser sååå fristende ut

    Svar
    • Mia

      8. januar 2015 ved 21:23

      Nystekt brød er noe for seg selv altså 😉

      Svar
  2. Elisabeth

    22. januar 2015 ved 21:12

    Det så kjempegodt ut 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat