4 dl melk
5 dl sammalt spelt
5 dl hvetemel
25 g gjær
1 ss olje
0,5 ts salt
1 egg til pensling
- Løs gjæren opp i lunken melk og tilsett olje.
- Bland salt og mel sammen i en bakebolle og tilsett væsken. Elt godt. Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
- Elt deigen lett og del den i 8 deler som trilles til runde boller. Legg bollene i ei smurt sirkulær kakeform og klem dem litt ned. La brytebrødet heve videre i 30-40 minutter.
- Pensle brytebrødet med egg og strø litt grovt mel over før steking. Stek brytebrødet på 225 °C til det har fått gyllen farge og hard skorpe, omtrent 20-25 minutter.
I høst ble jeg skikkelig frista av de mange bildene på sosiale medier av brytebrød. Brødet ser ekstra fristende ut, og gjør seg godt til en hyggelig helgefrokost. Brytebrød er jo egentlig ikke så mye mer avansert enn et vanlig brød, men som jeg tidligere har nevnt er jeg, gjærbakst og dårlig tid tre ting som ikke fungerer så veldig godt sammen. Derfor ble brytebrødprosjektet utsatt til romjula. Men med god tid og litt julestemning på kjøkkenet ble brytebrød med spelt et oppløftende prosjekt.
Det ser sååå fristende ut
Nystekt brød er noe for seg selv altså 😉
Det så kjempegodt ut 🙂