-gir 3 porsjoner
200 g fiskepudding
100 g reker i lake
1 dl rekelake
2 gulrøtter
1 tykk skive sellerirot
0,5 løk
0,5 purre
2 dl matfløte
6 dl vann
1 ss smør
2 ss hvetemel
0,25 ts pepper
Brød til servering
Rens og hakk gulrot og sellerirot i tynne staver, finhakk løk og stek det hele med litt smør i en tykkbunnet kjele. Hakk purre i tynne ringer og tilsett når resten begynner å bli gjennomstekt. Rør så inn hvetemel og tilsett vann, rekelake, matfløte og pepper. La suppa koke i noen minutter. I mens hakkes fiskepuddingen i grove terninger. Tilsett fiskepuddingen og varm suppa opp. Server suppa med reker og brød.
God fiskesuppe står ganske høyt oppe på min liste over matfavoritter. Problemet med gode fiskesupper er bare det at de ofte inneholder mange ingredienser og tar lang tid å lage. Med andre ord ikke noe man nødvendigvis har tid til i en travel hverdag. I denne oppskrifta har jeg prøvd å lage en rimelig og enkel suppe hverdagssuppe uten å la det gå så alt for mye på bekostning av den gode smaken fiskesupper stort sett har. Og har man litt rester av grønnsaker og fisk i form av fiskepudding, fiskekaker eller fiskestykker, ja, da er man allerede på god vei mot denne suppa. Håper det smaker!
Legg igjen en kommentar