• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Sjokoladekonfekt med salt karamell

20. desember 2016 By Mia 4 kommentarer

Sjokoladekonfekt med salt karamell

Det er ikke alltid så lett å finne på julegaver til familie og venner som har absolutt alt de trenger og vel så det. Derfor har jeg begynt å gi bort spiselige gaver til dem som allerede har alt. Og i år falt valget på konfektbiter med forskjellige smaker og fyll. Sjokoladekonfekt med salt karamell var definitivt en av favorittene fra årets konfektproduksjon, og har derfor fortjent en plass her på bloggen!

Oppskrift på sjokoladekonfekt med salt karamell

Kombinasjonen søtt og salt gjør seg godt i mange sammenhenger, og konfekt er intet unntak. Sjokoladekonfekt med salt karamell smaker rett og slett knallgodt!

Ingredienser:

-gir omtrent 30 konfektbiter

300 g sjokolade
100 g sukker
1,5 dl kremfløte
80 g smør
1 ts salt

NB! Til denne oppskrifta trenger du ei konfektform

Fremgangsmåte:

  1. Smelt sukker på middels til sterk varme i ei gryte. Ikke rør om før sukkeret har sukkeret har begynt å smelte, da har det lett for å svi seg. Varm opp til sukkeret har blitt til flytende og brun karamellsaus.
  2. Rør inn temperert fløte. Trekk gryta av varmen og rør om til sukker og fløte er blanda sammen til en uniform masse.
  3. Ha så i smøret klattvis og rør inn salt. La karamellen kjøles ned.
  4. Smelt sjokoladen i vannbad eller på lav varme og hell sjokoladen over ei konfektform. Pass på at alle hullene i forma er dekt (både bunn og kanter) av sjokolade og dunk forma lett i kjøkkenbenken for å få eventuelle luftbobler til å flyte opp. Snu så forma på hodet over gryta og tøm ut overskuddssjokoladen.  Om sjokoladen er tyktflytene kan det være du må riste litt forsiktig å forma for å få den ut. Ta vare på overskuddssjokoladen, den skal brukes senere.
  5. Sett konfektforma i kjøleskap til sjokoladeskallene har stivna.
  6. Hell avkjølt karamellsaus over i en sprøytepose. Du kan også fordele karamellsaus med ei teskje om du mangler sprøytepose. Hell karamellsaus over hullene i konfektforma til de er litt over halvfulle.
  7. Sett gjerne formene kjølig. Har sjokoladen begynt å stivne må den varmes opp igjen. Dekk hullene i konfektforma med sjokolade og rett av med en slikkepott eller kniv. Sett konfekten i kjøleskap til den stivner.

Sjokoladekonfekt med salt karamell

Filed Under: Dessert, Oppskrifter, Snacks og godteri Tagged With: Godis, Konfekt

Forrige post: « Brownies med stout, kremosttopping og salt karamellsaus
Neste post: Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Person uten karamell kompetanse

    16. desember 2017 ved 22:08

    All karamellen tyter ut når jeg har over sjokoladen igjen, hva gjør jeg feil?

    Svar
    • Mia

      17. desember 2017 ved 17:15

      Hei!

      Om karamellsausen er litt tyntflytende kan det være lutt å sette forma i kjøleskap før du har over siste laget med sjokolade. Karamellsausen blir litt seigere når den er kald, og blir derfor litt lettere å håndtere. Jeg har oppdatert beskrivelsen nå, for det kan jo hende at det er noen andre som sliter med det samme 🙂

      Pass også på at du har godt med plass til siste lag med sjokolade, og vær så rask med å fylle hullene etter at du har tatt ut forma fra kjøleskapet. Lykke til!

      Mia

      Svar
  2. Stine

    27. januar 2023 ved 16:49

    Hei. Hva betyr uniform masse?

    Svar
    • Mia

      30. januar 2023 ved 20:47

      Hei. At det er jevnt og ikke klumpete. Mia 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat