• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Sjokoladekuler med lakris

25. november 2015 By Mia 14 kommentarer

Sjokoladekuler med lakris

Finner du ikke lakrispulver kan du bruke hockeypulver for å lage sjokoladekuler med lakris.

Oppskrift på sjokoladekuler med lakris

Sjokoladekuler med lakris inneholder kun tre ingredienser, er enkle å lage, og forsvinner i en fei.

Etter at jeg publiserte denne oppskrifta har jeg fått et tips av en leser om å skjære ei lakrisstang i biter og trille sjokoladekuler rundt lakrisbiten. Jeg måtte prøve meg på dette og det ble definitivt en suksess og kan absolutt anbefales!

Ingredienser

-gir 15 kuler
50 g søt kondensert melk
150 g kokesjokolade
2 ss lakrispulver

TIPS! Finner du ikke lakrispulver kan du bruke hockeypulver, og har du ikke søtet kondensert melk kan den byttes ut med en liten skvett fløte.

Fremgangsmåte

  1. Smelt sjokolade i vannbad. Rør inn søtet kondensert melk og kjøl ned til det hele blir en seig masse.
  2. Trill kuler av sjokoladeblandinga og vend kulene i lakrispulveret. Oppbevar kulene kjølig.

Sjokoladekuler med lakris

Når jeg lager ei oppskrift er det ikke alltid full klaff på første forsøk. Smak og bilder skal godkjennes før jeg gir meg. Og sjokoladekuler med lakris er rett og slett farlig gode. For å unngå at jeg skulle finne på å spise opp alle disse kulene helt selv (og, ja, jeg snakker nå av erfaring), tok jeg kun et par smakebiter og resten sendte jeg med min bedre halvdel på jobben. Jeg er jo alltids litt spent på tilbakemeldinger på det jeg har lagd, så min kjære samboer hadde knapt kommet inn av døra før jeg satt i gang med avhøret. Som svar på mitt spørsmål om hva de hadde sagt om mitt nye godteripåfunn på jobben fikk jeg: «Hm, jo, da jeg satt dem fram på benken lurte de på hvem som hadde tatt med elgbæsj på jobben.» Og jeg må vel medgi at de kan se en smule ut som elgbæsj, men skikkelig gode er de!

Sjokoladekuler med lakris

Sjokoladekuler med lakris

 

 

Filed Under: Dessert, Oppskrifter, Snacks og godteri Tagged With: Godis, Jul

Forrige post: « Wraps med sitronmarinert kylling, mango og granateple
Neste post: Gelégodteri med bringebær »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Kari

    26. november 2015 ved 12:30

    Hei Mia!
    Dette skal jeg prøve å lage i kveld! 🙂 Lurer på hvor får jeg kjøpt kondensert melk? Går det fint å reise med kulene noen timer uten kjøleskap?

    Svar
    • Mia

      26. november 2015 ved 14:00

      Heisann, Kari!
      Du finner søtet kondensertmelk på «grønnsaksbutikkene» med mye import, men jeg har også sett det på større dagligvarebutikker. Finner du ikke søtet kondensertmelk kan du bruke redusert mengde Vikingmelk eller kremfløte. Det skal gå helt fint å reise med dem. Du kan jo ta med deg litt ekstra lakrispulver og rulle kulene en ekstra gang om noe fuktighet trekker i gjennom.

      Mia 🙂

      Svar
  2. Malin

    7. november 2016 ved 20:37

    Hei! Hvor kjøper du lakrispulver?

    Svar
    • Mia

      8. november 2016 ved 20:05

      Hei! Jeg har funnet det på de største Meny-butikkene. Ellers kan du få kjøpt det på nett 🙂

      Svar
    • Ljuba

      22. desember 2016 ved 09:43

      Det finnes også på TGR i avdeling med krydder(en liten pakke for 20) or PANDURO(stor for ca. 100).

      Svar
  3. linda

    24. september 2017 ved 19:58

    Hei
    Du skriver at du har fått tilbakemelding på at det går an å bruke lakrisstang i midten av sjokoladen- hvilken lakrisstang er det du anbefaler? Jeg finner bare den søte sorten ikke salt lakris 🙂

    Svar
    • Mia

      24. september 2017 ved 20:05

      Hei! Jeg er veldig glad i salt lakris, så det er det jeg har brukt. Jeg har f.eks. kjøpt en på Søstrene Grene som passa jeg syntes ble bra 🙂

      Svar
  4. Sigrid

    15. desember 2017 ved 21:21

    Litt naughty på bloggen – Lakrispuler? Se første setning under oppskriften 😀

    Svar
    • Mia

      15. desember 2017 ved 23:20

      Haha, må vel nesten rette opp den, ja. Godt den fikk stå der i to år først! 😛

      Svar
  5. Linn Endresen

    1. mars 2018 ved 11:28

    Hei hei, hva er egentlig forskjellen på lakrispulver og lakrisrotpulver? Ser jeg ved en glipp har kjøpt feil…

    Ville du anbefalt meg en ny tur til butikken, eller tror du sjokoladen kan bli jevngod med lakrisrotpulver også?

    Svar
    • Mia

      1. mars 2018 ved 20:27

      Hei! Jeg tror du kan slippe den ekstraturen til butikken. Det står at min er ekstrakt fra lakrisrot også, så da tipper jeg det kun er forskjellig navn fra forskjellig produsent 🙂

      Svar
      • Linn Endresen

        1. mars 2018 ved 21:44

        Haha, jaggu! Det fungerte bra! Men jeg skjønner hva du mener med elgbæsj!
        Takk for oppskriften!

        Svar
  6. Helene

    14. november 2018 ved 13:43

    Hei! Vet du sånn ca hvor lenge disse er holdbare?:)

    Svar
    • Mia

      14. november 2018 ved 21:55

      Hei! Jeg vil tippe at de holder et par uker om de oppbevares kjølig. Det er kondensert melk som reduserer holdbarheten. Ønsker du noe lignede som skal holde hakket lengre, kan du dyppe en lakrisbit i ren sjokolade og drysse litt lakrispulver over når sjokoladen begynner å stivne:)

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat