Oppskrift på sjokolademousse med porter
En liten skvett porter setter gjør det lille ekstra i denne sjokolademoussen. Den kan lages i porsjonsformer eller i stor bolle, og blir ekstra fin om du pynter med litt revet sjokolade og noen ferske bær rett før servering.
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner
100 g kokesjokolade
2 dl kremfløte
1/2 dl porter
40 g smør
2 eggeplommer
3 ss melis
Fremgangsmåte:
- Smelt sjokolade og smør og rør inn porter.
- La det hele kjøles litt ned og rør deretter inn sammenvispede egg og melis.
- Visp fløten til krem og bland forsiktig inn sjokoladeblandinga.
- Fordel det hele i porsjonsglass eller legg det i en serveringsbolle og la det kjøles ned i kjøleskap. Pynt gjerne med litt revet sjokolade og melis før servering.
Jeg er i utgangspunktet ikke så glad i øl. Jeg drikker riktignok en øl eller to fra tid til annen, men det er mer for å «gli inn i mengden» enn for å kose meg. Men da jeg drakk litt av en porter for noen uker siden slo det meg at dette kunne gjøre seg godt i en sjokoladeholdig dessert. Derfor hadde jeg et aldri så lite forsøk med sjokolademousse med porter forrige helg. Til tross for at jeg ikke er spesielt glad i øl ble jeg veldig fornøyd med resultatet. Og før jeg rakk å forhindre fadesen hadde min kjære samboer klart å sluke mitt planlagte fotoobjekt. Det må vel bare bety at det ikke var noe å utsette på smaken på sjokolademoussen! Heldigvis hadde jeg lagd en hel del sjokolademousse, og jeg fikk derfor fullført bildetagninga, om enn med en litt mindre «styla» porsjon.
Legg igjen en kommentar