• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Stekt ris med spinat og cashew

15. november 2015 By Mia Skriv en kommentar

Stekt ris med spinat og cashew

Har du litt rester av ris fra gårsdagens middag er stekt ris med spinat og cashew lagd på under 15 minutter.

Oppskrift på stekt ris med spinat og cashew

Stekt ris med spinat og cashew er en smakfull vegetarrett som går raskt å lage.

Ingredienser:

-gir 2 porsjoner

2 dl ris
200 g spinat
3 egg
0,5 chili
2 fedd hvitløk
1 rødløk
1 søtpaprika
3 ss olivenolje
0,5 lime
2 ss soyasaus
1 ts hvitvinseddik
1 ss akasiehonning
0,5 ss karri
80 g cashewnøtter

TIPS! Har du rester av ris fra gårsdagens middag kan du benytte dette til å lage stekt ris med spinat og cashew.

Fremgangsmåte:

  1. Kok ris som anvist på pakka, eller benytt risrester fra gårsdagens middag.
  2. Rens spinat og stek den i ei stekepanne til mesteparten av væsken har fordampet. Legg så spinaten til side.
  3. Visp sammen eggene og stek finhakket eggerøre. Legg eggerøren til side.
  4. Finhakk chili og hvitløk og grovhakk rødløk og paprika. Fres det hele raskt i ei stekepanne med litt olje.
  5. Tilsett ris og stek et par minutter under omrøring.
  6. Bland sammen limesaft, soyasaus, hvitvinseddik, karri og akasiehonning. Tøm det hele over risen.
  7. Vend så inn eggerøre, spinat og cashewnøtter.

Stekt ris med spinat og cashew

Som jeg nevnt flere ganger tidligere forsøker jeg stadig å kaste mindre mat. Og det kan være en ganske stor utfordring når man man har en matblogg og liker å teste ut nye smaker. Jeg har ingen problemer med å spise mat som har gått ut på datoen, men jeg er ikke særlig lysten på å spise ting som ikke lenger smaker godt. I noen tilfeller kan det jo være direkte farlig, men selv om det kun har gått utover smaken på produktet står det ikke øverst på ønskelista mi å spise halvdårlig mat.

Jeg innført en rekke tiltak for å forhindre at jeg kjøper for mye mat eller planlegger så dårlig at mye mat må kastes. Jeg handler for ei uke om gangen, helst på et tidspunkt hvor jeg ikke er sulten. Da er det større sjans for at jeg holder meg til handlelista og ikke finner en hel masse andre matvarer jeg «sikkert» kommer til å få bruk for (selv om det ikke er behov for dem i noe av det jeg skal lage) utover uka. Jeg forsøker skrive handlelistene mine når jeg er hjemme, så jeg faktisk kan sjekke ut hva som befinner seg i skuffer og skap. I tillegg har jeg begynt å planlegge for minst en dag med restemat i uka. Og denne oppskrifta er helt super om restene består av ris og grønnsaker!

Stekt ris med spinat og cashew

Denne oppskrifta er skrevet som del i mitt samarbeid med Helios

 

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Hyttemat, Rask middag, Restemat, Vegetar

Forrige post: « Ovnsbakt eple med vaniljekesam
Neste post: Wraps med sitronmarinert kylling, mango og granateple »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat