-gir en rund kakeform (ca. 22 cm i diameter)
Bunn:
5 eggehviter
210 g melis
210 g pistasjnøtter
Krem:
1 dl fløte
125 g sukker
5 eggeplommer
150 g smør
2,5 ss ekte vaniljesukker
- Finhakk pistasjnøtter. Pisk eggehvitene stive og vend inn melis og pistasjnøtter. Ha det hele over i ei smurt sirkulær kakeform, omtrent 22 cm. i diameter. Stek kakebunnen i omtrent 30 minutter på 175 °C, over- og undervarme. La kakebunnen avkjøles.
- Kok opp fløte, sukker og vaniljesukker til kremen og la det avkjøles noe. Rør inn eggeplommene en etter en. Varm opp igjen under omrøring. Kremen skal nå bli tykk, men blandinga skal ikke koke. Her er det lurt å være litt tålmodig, for sluttresultatet blir veldig flytene om man ikke lar kremen tykne nok. Rør så inn smøret i klatter. La kremen kjøles ned til romtemperatur.
- Bre kremen over kakebunnen og la kaka stå kjølig til kremen har stivnet.
Her kommer enda en påskefavoritt i allergivennlig versjon. Min kjære samboer spiser mandler i mindre skala, men når det begynner å bli så betydelige mengder som i en tykk kakebunn må han dessverre melde pass. Da min mor foreslo å lage suksesskake til påske kom jeg på at jeg hadde hørt om noen som lager suksesskake med pistasjbunn. Susete som vi er dro vi på handletur uten å sjekke hvor mye nøtter det skulle være i bunnen, og kom hjem med 90 gram mindre nøtter enn hva oppskrifta egentlig sa. Vi ble ganske raskt enige om at suksesskaka allerede er mer enn søt nok, og gjorde et tilsvarende kutt i sukkermengden. Og heldigvis ser pistasjnøtter ut til å ha litt lavere tetthet enn mandler, og bunnen ble absolutt tykk nok til tross for vårt feilskjær!
Legg igjen en kommentar