• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Syrlig marsipankonfekt

1. april 2015 By Mia 2 kommentarer

Syrlig marsipankonfekt

-gir en liten langpanne
500 g marsipan
100 g melkesjokolade
2 pk sitrongelé
5 dl vann
200 g kokesjokolade
5 ss kremfløte

  1. Kjevle ut marsipanen på et bakepapir til størrelsen av en liten langpanne (ca. 30 cm x 40 cm).
  2. Smelt melkesjokoladen og bre den over marsipanen i et tynt lag. Sett langpannen kaldt til sjokoladen stivner.
  3. Kok opp halvparten av vannmengden angitt på gelepakkene og rør ut geléen. La geléen kjøles ned til den har tyknet en del. Kjøler du den ned i kjøleskap er det viktig å følge nøye med, ettersom geléen blir ganske raskt stiv når den først begynner å tykne. Hell geléen over melkesjokoladen og sett det hele kaldt til geléen stivner. Dette kan ta noen timer, så det kan være praktisk å la den stå kaldt natta over.
  4. Smelt sjokoladen i vannbad og del konfekten opp i små firkanter. Dypp hver firkant i sjokolade og legg bitene over på et bakepapir. Kjøl ned til sjokoladen stivner. Dersom kokesjokoladen blir for «tørr» når den smeltes i vannbad kan det være en fordel å tilsette litt fløte. Vær oppmerksom på at dersom kokesjokoladen eller bitene av gelé og marsipan blir for varme kan sjokoladetrekket skli av geléen uten at den fester seg.
  5. Oppbevar kjølig. Legger du bitene i en boks kan det absolutt være en stor fordel å skille lagene med sjokoladebiter med litt matpapir så bitene ikke klistrer seg til hverandre.

Syrlig marsipankonfekt

 

Som jeg tidligere har nevnt er min bedre halvdel allergisk mot hasselnøtter. Ettersom han i jula av hjertens lyst heiv i seg en stor bit av hjemmelagd troikakonfekt før han ante ugler i mosen, fant jeg ut at jeg måtte lage en allergivennlig konfektbit. Han var nemlig superfornøyd med smaken på troikakonfekten – helt til halsen begynte å klø. Bytter du ut melkesjokoladen  med nougat og sitrongeléen med bringebær får du den typiske troikakonfekten.

Syrlig marsipankonfekt

Filed Under: Dessert, Oppskrifter, Snacks og godteri Tagged With: Godis, Jul, Konfekt, Påske

Forrige post: « Yoghurttrøfler med sjokolade og peanøtter
Neste post: Suksesskake med pistasjbunn »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Shanna

    1. april 2015 ved 15:29

    Dette her ser veldig fristende ut! Marsipan er utrolig godt til både jul og påske 😀

    Har du laget marsipanen selv?

    Svar
    • Mia

      2. april 2015 ved 17:54

      Jeg synes hjemmelagd er mye bedre, men jeg må innrømme at i akkurat denne konfekten kjennes ikke forskjellen like godt. Oppskrifte mi på marsipan finner du her om du er interessert. 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra
Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Vis flere innlegg

Middag

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2022 Mias Mat