-gir en liten langpanne
500 g marsipan
100 g melkesjokolade
2 pk sitrongelé
5 dl vann
200 g kokesjokolade
5 ss kremfløte
- Kjevle ut marsipanen på et bakepapir til størrelsen av en liten langpanne (ca. 30 cm x 40 cm).
- Smelt melkesjokoladen og bre den over marsipanen i et tynt lag. Sett langpannen kaldt til sjokoladen stivner.
- Kok opp halvparten av vannmengden angitt på gelepakkene og rør ut geléen. La geléen kjøles ned til den har tyknet en del. Kjøler du den ned i kjøleskap er det viktig å følge nøye med, ettersom geléen blir ganske raskt stiv når den først begynner å tykne. Hell geléen over melkesjokoladen og sett det hele kaldt til geléen stivner. Dette kan ta noen timer, så det kan være praktisk å la den stå kaldt natta over.
- Smelt sjokoladen i vannbad og del konfekten opp i små firkanter. Dypp hver firkant i sjokolade og legg bitene over på et bakepapir. Kjøl ned til sjokoladen stivner. Dersom kokesjokoladen blir for «tørr» når den smeltes i vannbad kan det være en fordel å tilsette litt fløte. Vær oppmerksom på at dersom kokesjokoladen eller bitene av gelé og marsipan blir for varme kan sjokoladetrekket skli av geléen uten at den fester seg.
- Oppbevar kjølig. Legger du bitene i en boks kan det absolutt være en stor fordel å skille lagene med sjokoladebiter med litt matpapir så bitene ikke klistrer seg til hverandre.
Som jeg tidligere har nevnt er min bedre halvdel allergisk mot hasselnøtter. Ettersom han i jula av hjertens lyst heiv i seg en stor bit av hjemmelagd troikakonfekt før han ante ugler i mosen, fant jeg ut at jeg måtte lage en allergivennlig konfektbit. Han var nemlig superfornøyd med smaken på troikakonfekten – helt til halsen begynte å klø. Bytter du ut melkesjokoladen med nougat og sitrongeléen med bringebær får du den typiske troikakonfekten.
Dette her ser veldig fristende ut! Marsipan er utrolig godt til både jul og påske 😀
Har du laget marsipanen selv?
Jeg synes hjemmelagd er mye bedre, men jeg må innrømme at i akkurat denne konfekten kjennes ikke forskjellen like godt. Oppskrifte mi på marsipan finner du her om du er interessert. 🙂