Oppskrift på yoghurttrøfler med sjokolade og peanøtter
Yoghurttrøfler med sjokolade og peanøtter blir syrlige og søte på smak og kraftig gode.
Ingredienser:
-gir 15 trøfler
1 dl gresk yoghurt
120 g kokesjokolade
3 ss peanøttsmør, grovt
40 g kakaopulver
Fremgangsmåte:
- Smelt sjokoladen på svak varme i ei gryte og rør inn peanøttsmøret. La det hele kjøles litt ned. Rør inn yoghurt og la massen stivne i kjøleskap.
- Trill kuler av yoghurtmassen og vend dem i omtrent halvparten av kakaopulveret. Oppbevar trøflene i kjøleskap. Etter en stund i kjøleskap trekker fuktigheten igjennom laget med kakaopulver. Vend derfor trøflene i resten av kakaopulveret rett før servering.
Denne oppskrifta på yoghurttrøfler med sjokolade og peanøtter oppstod ganske på slump. Jeg hadde sett et bilde på nettet av yoghurtbaserte trøfler og syntes at dette hørtes ut som en utmerket idè. Jeg må ærlig innrømme at resultatet sjelden blir supert på første forsøk når jeg slumper så kraftig som dette, men litt flaks skal man jo ha! Og det mest positive med yoghurtbaserte trøfler er at man orker en hel haug før man blir kvalm. Jeg klarte imponerende nok å jobbe meg gjennom en hel porsjon på egenhånd med min stakkars peanøttallergiske kjæreste som tilskuer… Noen måtte jo tross alt eliminere faren for at han ikke skulle klare å motstå fristelsen for å smake!
Oppskriften er skrevet i samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar