Oppskrift på chorizotapas
Chorizotapas er en enkel og smakfull rett som forsvinner i en fei fra tapasbordet. Er du på jakt etter flere tapasretter, kan du ta deg turen innom ett innlegg hvor jeg har samla alle mine beste tips og oppskrifter til tapasbordet. Og chorizotapas er selvfølgelig med!
Ingredienser:
225 g chorizopølse
3 ss honning
2 fedd hvitløk
0,5 ss sitronsaft
Fremgangsmåte:
- Fjern eventuelt skinn fra pølsa, skjær den i litt tykke skiver og finhakk hvitløk.
- Fres pølsebitene til de er sprø i kantene på middels varme i ei stekepanne. Tøm av fett som blir igjen i panna. Fettet kan forøvrig brukes videre i denne oppskrifta på aioli.
- Ha over hvitløk og la det steke til hvitløken er myk. Hell over honning og sitronsaft. Stek på svak varme under omrøring i et par minutter. Server mens pølsa fremdeles er varm.
Inspirasjonen til denne oppskrifta på chorizotapas fant sidemannen min på jobb til meg i en av sine Jamie Oliver-bøker da jeg var på jakt etter enkle varmretter til tapas. Jeg hadde riktignok ikke helt de riktige ingrediensene, men med et par endringer ble smaken allikevel utmerket, og det er ingen tvil om at retten er enkel å lage!
Når jeg lager tapas til gjestene mine stresser jeg alltid med de varme rettene. Det er mye som skal koordineres når man skal servere mange retter, og særlig hvis rettene skal nå bordet før de har blitt kalde. Men ettersom denne retten er enkel å lage, kan den kombineres med sluttføring av andre retter uten at det blir alt for høy temperatur på kjøkkenet rett før gjestene kommer!
Hanne
Hei! Kan disse stekes i forveien og så varmes i ovnen, tror du?
Mia
Hei! Ja, det kan de. Men når de serveres direkte fra pannen vil de få en sprø overflate. Godt blir det nok uansett