Jeg lager ofte en skikkelig deilig og enkel tapasrett som i all hovedsak består av stekt chorizopølse (du finner oppskrifta på chorizotapas her). Og det å kaste all stekesjya etter å ha stekt relativt mye chorizopølse føles rett og slett litt unødvendig. Så hva er vel da bedre enn å benytte den i en annen tapasrett? Man må ha relativt mye sjy for å få store mengder chorizoaioli, så jeg pleier å lage rikelig med aioli og tilsette sjy i noe av aiolien og krydre resten. Ønsker du å bruke denne oppskrifta til aioli naturell vil jeg anbefale deg å smake til med salt og cayennepepper.
Oppskrift på chorizoaioli
Chorizoaioli er smakssatt med stekesjy fra chorizopølse. Aiolien får derfor en stilig farge og den er skikkelig deilig på smak. Chorizoaioli gjør seg godt på tapasbordet, men den kan også serveres som dipp til f.eks. fries.
Ingredienser:
-gir ca. 2 dl aioli
1 eggeplomme
1 ss sitronsaft
1 ts dijonsennep
1 fedd hvitløk
1,5 dl nøytral olje
Sjy fra ca. 300 g stekt chorizopølse
Ingredienser:
- La ingrediensene stå på kjøkkenbenken til de er romtempererte.
- Visp eggeplomme og tilsett sennep og sitronsaft.
- Tilsett så olje i en tynn stråle litt etter litt under kontinuerlig visping. Når aiolien har tyknet noe kan oljen tilsettes med litt høyere hastighet. Skulle du være uheldig å få en sprukket aioli (skilt og tyntflytende) kan du følge veiledninga nederst i dette innlegget.
- Tilsett så finhakka hvitløk og smak til med sjy fra chorizopølse.
Legg igjen en kommentar