• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Chorizoaioli

4. november 2017 By Mia Skriv en kommentar

Chorizoaioli

Chorizoaioli passer til tapas og som dipp

Jeg lager ofte en skikkelig deilig og enkel tapasrett som i all hovedsak består av stekt chorizopølse (du finner oppskrifta på chorizotapas her). Og det å kaste all stekesjya etter å ha stekt relativt mye chorizopølse føles rett og slett litt unødvendig. Så hva er vel da bedre enn å benytte den i en annen tapasrett? Man må ha relativt mye sjy for å få store mengder chorizoaioli, så jeg pleier å lage rikelig med aioli og tilsette sjy i noe av aiolien og krydre resten. Ønsker du å bruke denne oppskrifta til aioli naturell vil jeg anbefale deg å smake til med salt og cayennepepper.

Chorizoaioli

Oppskrift på chorizoaioli

Chorizoaioli er smakssatt med stekesjy fra chorizopølse. Aiolien får derfor en stilig farge og den er skikkelig deilig på smak. Chorizoaioli gjør seg godt på tapasbordet, men den kan også serveres som dipp til f.eks. fries.

Ingredienser:

-gir ca. 2 dl aioli

1 eggeplomme
1 ss sitronsaft
1 ts dijonsennep
1 fedd hvitløk
1,5 dl nøytral olje
Sjy fra ca. 300 g stekt chorizopølse

Ingredienser:

  1. La ingrediensene stå på kjøkkenbenken til de er romtempererte.
  2. Visp eggeplomme og tilsett sennep og sitronsaft.
  3. Tilsett så olje i en tynn stråle litt etter litt under kontinuerlig visping. Når aiolien har tyknet noe kan oljen tilsettes med litt høyere hastighet. Skulle du være uheldig å få en sprukket aioli (skilt og tyntflytende) kan du følge veiledninga nederst i dette innlegget.
  4. Tilsett så finhakka hvitløk og smak til med sjy fra chorizopølse.

Filed Under: Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tapas Tagged With: Tapas

Forrige post: « Ukemeny med knasende sprø retter
Neste post: Sprø søtpotetfries i ovnen – kjemi, tips og triks »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat