Oppskrift på syrlig pasjonsfruktlemonade
Syrlig pasjonsfruktlemonade er forfriskende på varme sommerdager. Fyller du glasset med is og topper med noen blader sitronmelisse har du en fin og god drikk til gjestene.
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner
4 pasjonsfrukt
2 sitroner
6 dl vann
1,5 dl lønnesirup
Rikelig med isbiter
TIPS! Ønsker du å servere denne lemonaden uten isbiter kan det være du må smake til med litt ekstra vann.
Fremgangsmåte:
- Skrap ut innholdet av pasjonsfrukten og klem ut saften av sitronene.
- Bland sammen pasjonsfrukt, sitronsaft og lønnesirup og rør inn kaldt vann.
- Fyll glass med rikelig med isbiter og hell i pasjonsfruktlemonaden.
De første gangene jeg kjøpte hel pasjonsfrukt må jeg medgi at jeg ble godt lurt av fruktens ytre. Jeg valgte de fine, glatte og runde utgavene fremfor fruktene som så litt bulkete og gamle ut. Med tiden har jeg lært meg at pasjonsfruktene skal se litt skrukkete og gamle ut når de er modne. Smaken på de umodne fruktene er riktignok ganske så god, men de kan ikke helt stille opp mot de modne utgavene. Skulle du begå samme feilen som meg er det ingen grunn til å fortvile. La frukten ligge noen dager i romtemperatur så er nok dette problemet langt på vei løst.
Pasjonsfrukten passer til så mangt med sin syrlige og gode smak. Jeg bruker den også i smoothies, drinker og desserter. Alle mine oppskrifter med pasjonsfrukt finner du her.
Legg igjen en kommentar