Det er en liten fare for at jeg har nevnt det tidligere, men jeg sier det igjen. Jeg er over middels glad i å leke med maten. Så da en kompis av meg hadde lagd tapaspingviner var jeg ikke sen om å gi pingvinene et forsøk selv. Og tapaspingviner av mozzarella og oliven passer rett og slett perfekt på tapasbordet. Pingvinene er både gode og pynter opp på en og samme gang. Ekstra gode blir de om du velger noen gode oliven! Er du på jakt etter andre tapasoppskrifter så finner du flere her.
Oppskrift på tapaspingviner av mozzarella og oliven
Ingredienser:
-gir 6 pingviner
6 mozzarellakuler
12 steinfrie sorte oliven
0,25 gulrot
12 tannpirkere
Fremgangsmåte:
- Skrell gulrota og skjær den i middels tykke skiver. Skjær ut en trekant av hver skive. Trekantene skal brukes som nebb og resten som pingvinbein (se bilder).
- Del halvparten av olivenene i to på langs (til vinger) og tørk olivenene med litt kjøkkenpapir. Fest nebbene i hullet i de hele olivenene som skal brukes som hode.
- Fest kanten på vingene på hver sin tannpirker og sett hodet på toppen. Sett mozzarellakuler på gulrotføttene og stikk tannpirkerne gjennom mozzarellakulene og ned i føttene.
Merete
Så kjekt med en variant av disse pingvinene, her er min: godgreskmat.wordpress.com/2015/05/24/mezes-pigkouinos-pingviner/
Mia
Ja, de er veldig søte 🙂
Synne
Disse er morsomme og dekorative. Jeg lurer på om man kan lage de klare og sette kjølig dagen i forveien ?
Mia
Ja, de kan klare seg fra dagen i forveien, men vær nøye med å la mozzarella og oliven renne godt av seg, så du slipper at olivenene farger av. Og som du sier, de må stå kjølig 🙂
Randi Hoel
Hei.
Hvor får du kjøpt mozarellakuler?
Mia
Hei, hei! Meny og Coop Mega-butikker med stort osteutvalg har pleid å ha dem! Det hender også at de kan ta det inn for deg om du spør betjeningen.