
Enkel porsjonsostekake med sitron toppet med sjokolade, blåbær og sitronskall
Det er vel ingen hemmelighet at jeg er glad i enkle retter som er lagd i en fei. Jeg liker riktignok å tilbringe tid på kjøkkenet, men det er jo også så mye annet jeg liker å bruke tid på. Derfor lager jeg tidkrevende retter i ferier og enkelte helger, men jeg er stor tilhenger av hurtigløsninger ellers. Selv om jeg går for hurtigløsninger er det viktig at maten blir deilig på smak. Og når man skal lage noe søtt i en fei, så har søtet kondensertmelk en del gode egenskaper. Den har en søt og deilig smak, den kan piskes til krem og har så lavt vanninnhold at den kan fryses uten at den krystalliseres.
Husk at søtet kondensertmelk er ikke det samme som Vikingmelk. Du får gjerne kjøpt søtet kondensertmelk på boks i dagligvarebutikker med stort utvalg eller i butikker med mye importvarer. Har du litt søtet kondensertmelk til overs etter å ha lagd denne desserten? Da kan jeg anbefale deg å bruke restene i denne enkle vaniljeisen, som konfektfyll eller i sjokoladekuler.
Oppskrift på enkel porsjonsostekake med sitron
Enkel porsjonsostekake med sitron er søt og syrlig på smak og den er lagd i en fei. Desserten blir stilig om du danderer den pent på fat eller i gjennomsiktige glass. Skal du lage til mange kan du legge strø og krem i en bolle og toppe den med litt pynt.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
Strø/bunn:
35 g kornmokjeks
10 g smør
Sitronkrem:
1 dl søtet kondensertmelk
100 g kremost naturell
0,25 sitron
25 g melis
TIPS! Pynt gjerne med noen blåbær og litt sjokolade
Fremgangsmåte:
- Knus kornmokjeks fint og bland inn mykt smør.
- Pisk søtet kondensertmelk, kremost og melis til krem.
- Skyll sitronen godt, skjær av zesten og finhakk den. Ha zest og sitronsaft i kremen.
- Dryss strøet over små fat eller i bunnen av glass. Ha kremen over og pynt om ønskelig.
Legg igjen en kommentar