Frokost er et måltid mange har et heller ambivalent forhold til. Noen blir ikke sultne før det nærmer seg lunsjtid, mens andre løper sultne rundt for å rekke jobb, barnehager og skoler og har derfor ikke tid til å tenke på frokost før klokka har passert lunsjtid. Atter andre sliter med allergier som gjør at den norske frokostkulturen kanskje ikke er den helt optimale. I samlinga over mine beste frokostoppskrifter har jeg derfor lagt til noen ord om hver oppskrift som kan hjelpe deg til å finne den som passer deg.
Topp 10 frokostoppskrifter
- Kjøleskapsgrøt med eple og kanel
Kan lages klar dagen i forveien og kan også lages glutenfri. - Spinat- og fetaomelett
Tar litt tid å lage og er relativt mektig. Passer utmerket som brunch. Inneholder minimalt med karbohydrater. - Kjøleskapsgrøt med blåbær og mandler
Kan lages klar dagen i forveien og kan også lages glutenfri. - Kornblanding med kokos, tranebær og banan
Kan lages glutenfri. Oppbevares den tørt holder den seg en god stund og gir en rask og god frokost. - Eltefritt grytebrød med valnøtter
Grytebødet passer godt til det meste, men blir ekstra godt med litt smakfull ost på toppen. Det meste av arbeidet kan gjøres klart kvelden før steking, men med steketid og forvarming av ovn går det fort et par timer før brødet kan spises. Brødet holder godt i noen dager, men brødet er kanskje ikke det store for en rask og uforberedt frokost. - Syrlige vafler med havregryn
Vaflene inneholder minimalt med sukker, og smaker derfor godt med pålegg på toppen. - Kjøleskapsgrøt med pære og cottage cheese
Kan lages klar dagen i forveien og kan også lages glutenfri. - Lapper med banan og havregryn
- Omelettwraps med spekeskinke, kremost og spinat
Kan lages klar kvelden i forveien og er lett å rulle sammen og ta med seg. Inneholder minimalt med karbohydrater. - Kjøleskapsgrøt med kokos og granateple
Kan lages klar dagen i forveien og kan også lages gluten- og laktosefri.
Legg igjen en kommentar