-gir omtrent 8 dl
100 g hvit sjokolade
8 dl melk
2 ts vaniljesukker
TIPS! Topp gjerne med marshmallows rett før servering.
- Ha alle ingrediensene til varm hvit sjokolade i ei gryte og varm opp til kokepunktet.
- Server sjokoladedrikken mens den fremdeles er rykende varm.
Hvit sjokolade er lagd på kakaofett og i motsetning til brun sjokolade inneholder den ikke kakaomasse. Så vidt jeg har forstått er dette kakaofettet mer eller mindre det som blir til overs når man produserer kakaopulver. Med andre ord ser det ut til at varm hvit sjokolade rett og slett er basert på «restene» av brun sjokoladeproduksjon, akkurat som brunost lages ut av «restene» når ostemasse fremstilles fra melk. Det er fascinerende å se hvordan attraktive produkter blir til basert på biprodukter fra annen produksjon. På denne måten utnyttes mest mulig av råvarene og minst mulig går til spille, og vi får en rekke nye produkter vi ellers ikke ville hatt.
Legg igjen en kommentar