1 pk. spring roll pastry, 20 flak
200 g svinekjøttdeig (sløyfes for veggie)
2 gulrøtter
100 g bønnespirer
2 vårløk
4 blader kinakål
50 g glassnudler
2 fedd hvitløk
1-2 cm av en ingefærrot
2 ss soyasaus
1 ss fiskesaus
1 ss østerssaus
2 ts sambal oelek
Olje til steking
Ris til servering
Legg glassnudlene i vann og stek kjøttdeigen. Rasp gulrøtter og ingefær og hakk kinakål, vårløk og hvitløk. Bland dette med kjøttdeigen og varm opp. Tilsett soyasaus, fiskesaus, østerssaus og sambal oelek. Når risnudlene har blitt myke tømmes vannet av, og nudlene kuttes. Bland nudlene sammen med resten av vårrullfyllet. Legg litt fyll midt på pastry-flaket og rull vårrullene sammen. For at skjøten i pastryen skal sitte bedre sammen, kan det være lurt å fukte denne litt før den rulles helt over.
En liten tur i en asiatisk matforetning kan gi deg ingrediensene til disse vårrullene. Husk at vårrullene enkelt kan tilpasses til enhver smak ved å kutte ut eller legge til ingredienser. Første gang jeg prøvde meg på vårruller ble det endel vårrull pastry til overs. Disse ble fylt med ost og skinke, noe som også ble ganske godt!
Legg igjen en kommentar