• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Butter halloumi

23. august 2018 By Mia 10 kommentarer

Butter halloumi

Butter halloumi toppet med koriander

Fra tid til annen er jeg i det kreative hjørnet. På slike dager får ikke engang tradisjonsretter stå i fred, og denne gangen var det butter chicken som måtte finne seg i eksperimentering. Butter chicken er en kjent indisk matrett som jeg er skikkelig glad i. Og denne gangen måtte «chicken» vike for halloumi. Halloumi er en kypriotisk ost som ikke smelter når du steker den. Også denne én av mine favoritter i matveien. Kombinasjonen av mine to favoritter falt så absolutt i smak, og får dermed en velfortjent plass her på bloggen.

Ønsker du å være hakket mindre kreativ, så har jeg også oppskrift på en helt vanlig butter chicken og grillet halloumi. Halloumi er for øvrig også veldig godt som burger, så jeg må slenge med en oppskrift på halloumiburger også!

Butter halloumi

Oppskrift på butter halloumi

Butter halloumi er en vegetarisk utgave av den populære indiske retten butter chicken. Den er deilig på smak og lett å lage.

Antall: 2 porsjoner
Tid til marinering: 0-120 minutter (lang marinering er ikke strengt nødvendig)
Tilberedelsestid: 30 minutter

Ingredienser

Marinert halloumi:
250 g halloumi
1 dl yoghurt
0,5 ts chilipulver
1 ts garam masala
1 ts paprikapulver
0,5 fedd hvitløk
10 g ingefær
0,25 ts salt
1 ss sitronsaft

Saus:
0,5 fedd hvitløk
10 g ingefær
0,5 løk
3 tomater
0,5 ts chilipulver
1 ts garam masala
1 ts paprikapulver
2 ss smør
1 ts sukker
0,5 dl fløte
40 g usaltede cashewnøtter (kan erstattes av cashewsmør)
2 ss rapsolje
0,25 ts salt

2 porsjoner ris
1 håndfull koriander

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk hvitløk og ingefær til marinaden. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Del halloumi i terninger og vend inn marinaden. Halloumi trekker ikke til seg like mye smak som kylling gjør, så den må ligge ei stund i marinaden om du mye smak på halloumien. Retten blir god om du ikke har mye tid til marinering også, så om du har dårlig tid er det bare å fortsette.
  2. Kok ris som anvist på pakken.
  3. Grovhakk løk, hvitløk og ingefær til sausen. Stek det hele med olje i ei gryte på middels varme til løken er blank. Vend inn krydder og rør om.
  4. Grovhakk tomater og ha dem i gryta. Tilsett sukker og cashew og kok opp.
  5. Miks det hele godt sammen med en stavmikser.
  6. Ha halloumi med marinade i gryta. Tilsett fløte og kok opp.
  7. Ha i smør og varm rør om til smøret smelter. Server med ris og koriander.

Butter halloumi

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Vegetar

Forrige post: « Enkel ostekakebolle med oreokjeks
Neste post: Plommesyltetøy »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Pedram

    27. august 2018 ved 11:11

    Halloumi og butter chicken er jo hver for seg to av de diggeste matrettene som fins! Denne oppskriften skal jeg definitivt prøve ut 🙂

    Svar
    • Mia

      27. august 2018 ved 20:57

      Helt enig! Og da må det jo nesten bli bra 😛

      Svar
  2. Elisabeth

    30. desember 2018 ved 12:54

    Kan man lage denne gryten uten cashew? Eventuelt noen forslag på erstatning for de som er allergiske mot nøtter?

    Svar
    • Mia

      30. desember 2018 ved 23:33

      Hei! Denne kan helt fint lages uten nøtter. Enten kan du hoppe over nøttene ellers kan du følge denne oppskriften på butter chicken og eventuelt bytte ut kyllingen med halloumi.

      Svar
  3. Hege

    8. februar 2019 ved 18:42

    Denne var veldig god 🙂 Hadde i en pakke med kikerter for å få litt mer «kjøtt» i gryten

    Svar
    • Mia

      9. februar 2019 ved 09:28

      Så hyggelig å høre. Kikerter passer sikkert utmerket 🙂

      Svar
  4. Tina Torbergsen

    2. mars 2019 ved 19:08

    Nydelig rett. Fantastisk blogg.

    Svar
    • Mia

      3. mars 2019 ved 11:28

      Tusen takk! Det var hyggelig å høre 🙂

      Svar
  5. June

    30. mai 2019 ved 17:51

    Hei. Denne retten skal jeg prøve Hvilken yoghurt vil du anbefale?

    Svar
    • Mia

      31. mai 2019 ved 16:22

      Hei! Helt vanlig yoghurt naturell fungerer utmerket 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat