• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Blomkål- og brokkolisuppe med ristede gresskarkjerner

21. januar 2018 By Mia Skriv en kommentar

Blomkål- og brokkolisuppe med ristede gresskarkjerner

Blomkål- og brokkolisuppe med ristede gresskarkjerner

Har jeg litt blomkål eller brokkoli til overs blir det gjerne suppe som restemat. Og jeg blir like fornøyd hver gang, for restemiddagen blir gjerne minst like god som middagen restene stammet fra. I mange retter bruker jeg kun bukettene fra blomkål og brokkoli, men i supper skreller jeg alltid stilkene og har dem i suppa. Ikke så dumt når man prøver å unngå å kaste mat!

Blomkål- og brokkolisuppe med ristede gresskarkjerner

Oppskrift på blomkål- og brokkolisuppe med ristede gresskarkjerner

Blomkål- og brokkolisuppe med ristede gresskarkjerner er deilig på smak, enkel å lage og ferdig i en fei – alt på én gang! Den er også super om du har stilker av blomkål og brokkoli som bør brukes opp.

Ingredienser:

-gir 2 porsjoner

0,5 blomkålhode
0,25 brokkolihode
3 sjalottløk
1 stilk stangselleri
1 fedd hvitløk
5 dl grønnsaksfond
5 dl lettmelk
2 ss rapsolje
0,5 ts pepper
0,5 ts salt
3 ss gresskarkjerner

Fremgangsmåte:

  1. Hakk løk, hvitløk og stangselleri grovt og del blomkål og brokkoli i mindre buketter. Rensede stilker av blomkål eller brokkoli kan også hakkes i grove biter.
  2. Fres det hele i litt olje i ei gryte. Tilsett grønnsaksfond og kok til blomkål og brokkoli har blitt mørt.
  3. Miks suppa glatt med en stavmikser.
  4. Tilsett melk og smak til med salt og pepper.
  5. Tørrist gresskarkjerner på høy varme i stekepanna.
  6. Varm opp suppa og server den med godt brød.

Blomkål- og brokkolisuppe med ristede gresskarkjerner-5

Filed Under: Lunsj, Middag, Oppskrifter, Suppe, Vegetar

Forrige post: « Byggrynsgrøt med ristede valnøtter og lønnesirup
Neste post: Mine beste oppskrifter med laks og ørret »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat