Har jeg litt blomkål eller brokkoli til overs blir det gjerne suppe som restemat. Og jeg blir like fornøyd hver gang, for restemiddagen blir gjerne minst like god som middagen restene stammet fra. I mange retter bruker jeg kun bukettene fra blomkål og brokkoli, men i supper skreller jeg alltid stilkene og har dem i suppa. Ikke så dumt når man prøver å unngå å kaste mat!
Oppskrift på blomkål- og brokkolisuppe med ristede gresskarkjerner
Blomkål- og brokkolisuppe med ristede gresskarkjerner er deilig på smak, enkel å lage og ferdig i en fei – alt på én gang! Den er også super om du har stilker av blomkål og brokkoli som bør brukes opp.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
0,5 blomkålhode
0,25 brokkolihode
3 sjalottløk
1 stilk stangselleri
1 fedd hvitløk
5 dl grønnsaksfond
5 dl lettmelk
2 ss rapsolje
0,5 ts pepper
0,5 ts salt
3 ss gresskarkjerner
Fremgangsmåte:
- Hakk løk, hvitløk og stangselleri grovt og del blomkål og brokkoli i mindre buketter. Rensede stilker av blomkål eller brokkoli kan også hakkes i grove biter.
- Fres det hele i litt olje i ei gryte. Tilsett grønnsaksfond og kok til blomkål og brokkoli har blitt mørt.
- Miks suppa glatt med en stavmikser.
- Tilsett melk og smak til med salt og pepper.
- Tørrist gresskarkjerner på høy varme i stekepanna.
- Varm opp suppa og server den med godt brød.
Legg igjen en kommentar