• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Byggrynsgrøt med ristede valnøtter og lønnesirup

7. januar 2018 By Mia Skriv en kommentar

Byggrynsgrøt med ristede valnøtter og lønnesirup

Mitt første minne om bygg stammer fra da jeg som liten og nysgjerrig så på hester. På vinteren ble hestene gitt varm grøt av byggryn. Heldigvis har jeg etterhvert funnet ut at bygg passer utmerket som menneskefôr òg. Foruten grøt lager jeg ofte byggrynsrisotto (med røkt kolje, tomat og spinat eller biff og gresskar) eller salat med byggryn (sashimisalat med byggryn eller byggrynssalat med blåbær). Og lar du deg friste kan det være verdt å huske at resultatet som oftest blir best om byggrynene får ligge i bløt natta over før de tas i bruk.

Byggrynsgrøt med ristede valnøtter og lønnesirup

Oppskrift på byggrynsgrøt med ristede valnøtter og lønnesirup

Byggrynsgrøt med god topping smaker deilig både varm og kald og den passer både til middag og lunsj.

Ingredienser:

-gir 3 lunsjporsjoner eller 2 middagsporsjoner

Grøt:
2 dl byggryn
1 l lettmelk
0,5 ts salt

Topping:
60 g valnøtter
4 ss lønnesirup

Fremgangsmåte:

  1. Legg byggrynene i vann natten over.
  2. Kok opp melk.
  3. Tøm bløtevannet av byggrynene og ha byggryn og salt i den kokende melka.
  4. La det hele småkoke til du får grøtkonsistens, i 30 til 40 minutter. Rør om i jevnlig for å unngå at grøten svir seg.
  5. Brekk valnøttene i biter og tørrist dem på sterk varme i stekepanna.
  6. Server grøten med ristede valnøtter og lønnesirup.

Byggrynsgrøt med ristede valnøtter og lønnesirup

Byggrynsgrøt med ristede valnøtter og lønnesirup

Filed Under: Annen lunsj, Grøt, Lunsj, Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Barnevennlig, Vegetar

Forrige post: « Seige fløtekarameller i mikroen
Neste post: Blomkål- og brokkolisuppe med ristede gresskarkjerner »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat