-gir 2 til 3 posjoner
1 blomkålhode
1/2 løk
1/2 purre (helst den hvite delen)
2 dl matfløte
1 l vann
1-1,5 terning grønnsaksbuljong
100 g bacon
Gressløk
salt og pepper
Godt brød til servering
TIPS! Blomkålsuppe smaker også godt med revet ost og/eller krutonger. Dette kan erstatte bacon eller serveres sammen med bacon.
- Del blomkålen i mindre buketter, rens stilken og skjær den i skiver. Kutt ca. 1/2 purre (litt mindre om purren er stor) i ringer og løken i biter.
- Fres løk, purre og blomkål i ei gryte. Tilsett vann og buljong (juster mengden etter hvor salt du liker det – husk at bacon også kan være ganske salt) og la det hele småkoke til blomkålen har blitt mør.
- I mens stekes bacon sprøtt og gressløk finhakkes. Miks suppa glatt med stavmikser eller blender og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper, og server suppa med sprøstekt bacon, hakka gressløk og godt brød.
Jeg har alltid vært et skikkelig suppehue, og jeg står hardnakka på at en god suppe med godt tilbehør kan serveres til middag. Jeg veit at ikke alle er helt enig med meg der, men jeg er i alle fall storfornøyd når jeg får en spennende suppe servert til middag. I det siste har jeg oppdaga at det å lage enkle supper fra bunnen av faktisk ikke er så veldig mye mer tidkrevende enn å lage posesupper. Har man alle ingrediensene som skal til er det bare kutting og steking av kjøtt og grønt som tar ekstra tid. Det resulterer jo selvfølgelig i endel ekstra oppvask, men tar sjelden mer enn 10 minutter. Derfor har jeg bestemt med for at fra nå av skal jeg bli flinkere på å teste ut hjemmelagde supper. Og blir det suksess er det nok fare for at oppskriftene ender opp her!
Legg igjen en kommentar