• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Chili sin carne

13. oktober 2016 By Mia Skriv en kommentar

Chili sin carne

Pynt gjerne chili sin carne med litt persille rett før servering.

 

Oppskrift på chili sin carne

Chili sin carne er en vegetarisk tex-mex-rett som smaker godt alene, men du får et ekstra godt ekstra god om du serverer den med guacamole og tortillachips som tilbehør.

Ingredienser

-gir 2 porsjoner

1 boks kidneybønner, avrent
1 boks hakkede tomater
0,5 rød paprika
1 gulrot
0,5 løk
1 fedd hvitløk
0,5 rød chili
1 ts paprikapulver
0,25 ts kanel
1 ts sukker
15 g kokesjokolade
1 håndfull fersk persille
0,25 ts urtesalt
2 ss olje til steking

TIPS! Retten smaker godt med guacamole og tortillachips om du ønsker å servere med litt tilbehør.

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk og chili og hakk løk, gulrot og paprika i middels store biter. Stek det hele i litt olje til løken er blank. Tilsett paprikapulver, kanel og grønnsakssalt og la det surre i ett minutt.
  2. Tilsett hakkede tomater, sjokolade og sukker og bønner og la det hele småkoke i 15 minutter.
  3. Tilsett persille rett før servering.

Chili sin carne

Chili sin carne er en vegetarisk tex-mex-rett.  At tex-mex er en betegnelse for meksikanskinspirert mat, er kanskje ingen nyhet for ikke ukjent for oss taco-elskende nordmenn. Men midt i min produksjon av chili sin carne slo det meg at jeg faktisk ikke visste noe videre om betegnelsens betydning og bakgrunn. Tex-mex står for Texas Mexico, og er altså en fellesbetegnelse for mat fra USA, men som har sine røtter i Mexico. Chili sin carne smaker godt alene, men den kan også serveres sammen med andre godsaker innen sjangeren tex-mex, for eksempel guacamole og tortillachips.

Chili sin carne

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Gryter, Hyttemat, kosemat, Taco, vegansk

Forrige post: « Wraps med krydret søtpotet, kidneybønner og guacamole
Neste post: Varmrøkt ørret med grønn potetsalat og tzatziki »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat