• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Fasolada – Gresk bønnesuppe

23. mars 2014 By Mia Skriv en kommentar

Fasolada

Fasolada toppet med bladpersille

Oppskrift på fasolada – en gresk bønnesuppe

Fasolada er en gresk bønnesuppe som er både smakfull og mettende. Den blir ekstra god om den putrer lenge, og er derfor minst like god om den lages dagen i forveien.

Ingredienser:

-gir suppe til minst 4 sultne

2 bokser grovhakka tomat (ca. 800 g)
250 g hvite bønner (avrent vekt)
3 fedd hvitløk
2 stenger stangselleri
4 gulrøtter
1 løk
1 lite glass tomatpuré
1 dl olivenolje
3 laurbær
2 ts tørka oregano
1 stor håndfull persille
6 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong

Hvitløksbaguette til servering

TIPS! Du kan også bruke tørre bønner. La dem ligge i bløt natta over, ha dem med i sammen med krydderet og kok til bønnene er møre.

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk og hvitløk og stek det blankt i olivenolje.
  2. Bland i vann, buljong, grovhakka tomat og tomatpuré. Hakk gulrøtter og selleri og ha det i gryta. Tilsett krydder og grovhakka persille.
  3. La det hele koke i minst en halv time, men gjerne lengre. Ha i bønnene mot slutten av koketida. Pass på væskemengden og tilsett mer vann om nødvendig.

Fassoulada

Mine lunsjinspirasjoner har begynt å strekke seg langt. Nå er det ikke lenger bare jeg som titter meg grundig rundt lunsjbordet. Denne gode suppa tipsa mamma meg om etter at hun hadde fått den servert til lunsj av en kollega. Fasolada er en gresk bønnesuppe som er både smakfull og mettende. Den blir ekstra god om den får stå lenge å putre, og den er derfor like god om den varmes opp dagen etter. Den er med andre ord perfekt som restelunsj eller restemiddag. Bare husk å frakte den i en tett matboks – jeg snakker av erfaring…

Fassoulada

Filed Under: Lunsj, Middag, Oppskrifter, Suppe, Vegetar Tagged With: Hyttemat, Suppe, vegansk, Vegetar

Forrige post: « Pizza med pesto og spekeskinke
Neste post: Eltefritt grytebrød med valnøtter »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat