Oppskrift på flettepizza med skinke og sjampinjong
Flettepizza med skinke og sjampinjong er en innbakt pizza med et ekstra stilig ytre.
Ingredienser
-gir 3 porsjoner
Deig:
ca. 7 dl hvetemel
2,5 dl vann
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
4 ss olje
Pizzasaus:
400 g hermetisk tomat
0,5 løk
1 fedd hvitløk
1 ss akasiehonning
1 ts grønnsakssalt
0,25 ts pepper
0,5 ts basilikum
2 ss rapsolje
3 ss crème fraîche
Fyll:
0,5 løk
0,5 paprika
8 sjampinjonger
3 ss rapsolje
200 g kokt skinke
200 g gulost
TIPS! Bytt gjerne ut pizzazausen med ferdigsaus om du har dårlig tid, men sørg for å redusere væskemengden om den er tyntflytende.
Fremgangsmåte
- Rør ut gjær i vann og bland sukker, salt og mel. Rør gjærblandinga inn med de tørre ingrediensene og elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse.
- Finhakk løk og hvitløk til tomatsausen og stek det blankt i litt olje i ei gryte. Tilsett hermetiske tomater og krydder. La det hele småkoke til sausen har blitt ganske fast. Rør om med jevne mellomrom. Rør til slutt inn crème fraîche.
- Hakk løk, paprika og sjampinjong til fyllet og stek dette blakt. Rør inn tomatsaus og skinke og riv ost.
- Del deigen i 3 leiver som er like store. Kjevle degien forholdsvis tynt og litt avlangt (se bildet).
- Legg fyllet langs midten av deigen og legg ost på toppen. Skjær så riller av kantene på deigen inn mot fyllet og brett rillene over fyllet fra annenhver side som en «flette» (se bildet over). Stek pizzaen i forvarmet ovn 225 °C i 20-25 minutter.
Flettepizza med kjøttdeig har lenge vært en av de mest besøkte oppskriftene på bloggen min. Dermed skulle det jo bare mangle at det kommer en flettepizza med skinke og sjampinjong også! Fyll gjerne pizzaen med ditt favorittfyll, men vær oppmerksom på at fyllet ikke bør være tyntflytende. Tyntflytende fyll resulterer nemlig i våt og deigete pizzabunn.
Legg igjen en kommentar