• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

8. mars 2020 By Mia Skriv en kommentar

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Jeg lagde en hel del sunne vafler for mange år siden, men så gikk det rett og slett i glemmeboka. Det var helt til jeg så Linda Stuhaug sine pizzavafler på lansering av hennes andre kokebok. Og, ja, jeg så dem bare, for det gikk nemlig tomt i en fei, og jeg fikk ikke nærmere bekjentskap med disse vaflene enn synet og lukten av vaffelen til sidemannen som hadde vært hakket raskere til beins da maten ble servert. Uansett, det hele fikk meg til ta opp igjen «matvafler», og jeg har lagd vafler både til middag og lunsj den siste tiden.

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Oppskrift på grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker er en skikkelig innertier hos barn. Røra kan lages klar kvelden i forveien for å gi en rask middag på en travel hverdag. Vaflene gjør seg også utmerket som nistemat.

Antall porsjoner: 2 middag eller 4 lunsj
Vanskelighetsgrad: lett
Tidsforbruk: 30 – 40 minutter

Ingredienser

Røre:
1,5 dl hvetemel
1,5 dl sammalt hvete
1 dl lettkokte havregryn
0,5 ts salt
0,5 ts bakepulver
4 dl melk
2 egg
50 g smeltet smør

Fyll:
0,5 squash
0,5 paprika
0,25 purre
100 g gulost

Tips! Forskjellige grønnsaker passer i disse vaflene. Jeg pleier derfor å bytte ut grønnsakene dersom jeg har rester av andre grønnsaker liggende.

 

Fremgangsmåte

  1. Ha alle de tørre ingrediensene til røren i en bolle. Spe på med melk mens du visper. Visp til røren er fri for melklumper.
  2. Smelt smør og visp sammen egg. Rør inn både egg og smør.
  3. La røren svelle i omtrent 30 minutter. Røren kan også lages klar dagen i forveien og oppbevares i kjøleskap.
  4. Sett på vaffeljernet og la det varmes godt opp.
  5. Kutt squash, paprika og purre relativt fint.
  6. Riv ost.
  7. Visp inn litt vann dersom røren er veldig seig og tyktflytene.
  8. Fordel ei sleiv med vaffelrøre utover jernet, fordel litt grønnsaker og ost på toppen.
  9. Stek til vaffelen har fått god farge.

 

 

Filed Under: Annen lunsj, Lunsj, Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Barnevennlig, Rask middag

Forrige post: « Fetafylte squashruller i tomatsaus
Neste post: Tid for å så grønnsaker »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat