Jeg lagde en hel del sunne vafler for mange år siden, men så gikk det rett og slett i glemmeboka. Det var helt til jeg så Linda Stuhaug sine pizzavafler på lansering av hennes andre kokebok. Og, ja, jeg så dem bare, for det gikk nemlig tomt i en fei, og jeg fikk ikke nærmere bekjentskap med disse vaflene enn synet og lukten av vaffelen til sidemannen som hadde vært hakket raskere til beins da maten ble servert. Uansett, det hele fikk meg til ta opp igjen «matvafler», og jeg har lagd vafler både til middag og lunsj den siste tiden.
Oppskrift på grove middagsvafler med ost og grønnsaker
Grove middagsvafler med ost og grønnsaker er en skikkelig innertier hos barn. Røra kan lages klar kvelden i forveien for å gi en rask middag på en travel hverdag. Vaflene gjør seg også utmerket som nistemat.
Antall porsjoner: 2 middag eller 4 lunsj
Vanskelighetsgrad: lett
Tidsforbruk: 30 – 40 minutter
Ingredienser
Røre:
1,5 dl hvetemel
1,5 dl sammalt hvete
1 dl lettkokte havregryn
0,5 ts salt
0,5 ts bakepulver
4 dl melk
2 egg
50 g smeltet smør
Fyll:
0,5 squash
0,5 paprika
0,25 purre
100 g gulost
Tips! Forskjellige grønnsaker passer i disse vaflene. Jeg pleier derfor å bytte ut grønnsakene dersom jeg har rester av andre grønnsaker liggende.
Fremgangsmåte
- Ha alle de tørre ingrediensene til røren i en bolle. Spe på med melk mens du visper. Visp til røren er fri for melklumper.
- Smelt smør og visp sammen egg. Rør inn både egg og smør.
- La røren svelle i omtrent 30 minutter. Røren kan også lages klar dagen i forveien og oppbevares i kjøleskap.
- Sett på vaffeljernet og la det varmes godt opp.
- Kutt squash, paprika og purre relativt fint.
- Riv ost.
- Visp inn litt vann dersom røren er veldig seig og tyktflytene.
- Fordel ei sleiv med vaffelrøre utover jernet, fordel litt grønnsaker og ost på toppen.
- Stek til vaffelen har fått god farge.
Legg igjen en kommentar