Enkelte spiselige godsaker er vel nesten for enkle til at man har behov for en oppskrift for å lage dem. Og kiwiis med sjokoladetrekk er nettopp en slik en. Men det enkle er ofte det beste heter det jo, og det er ikke alltid så lett å komme på de aller enkleste tingene. Derfor blir det til at jeg skriver ned disse enkle godsakene likevel. Husk også at tilsvarende is kan lages av andre typer frukt!
Oppskrift på kiwiis med sjokoladetrekk
Det eneste du trenger for å lage kiwiis med sjokoladetrekk er kiwi og sjokolade. Og en ispinne om det skal bli til en pinneis. Pinne eller ei – deilig blir det.
Antall porsjoner: 5 små is
Tidsforbruk: 15 minutter
Ingredienser
1 kiwi
50 g sjokolade
5 ispinner (dersom du ønsker pinneis)
Tips! Isen blir ekstra fin om den pyntes med striper av sjokolade med annen farge enn sjokoladetrekket
Fremgangsmåte
- Skrell kiwiwn og skjær den i tykke skiver. Trykk inn en ispinne i hver skive dersom du vil lage pinneis.
- Legg kiwiskivene på et brett i fryseren.
- Smelt sjokolade i vannbad. Vend de kalde kiwiskivene i sjokolade. La overskuddsjokoladen renne av før du legger isen fra deg for å unngå at isen setter seg fast i underlaget. Tykkelsen på sjokoladelaget kan reguleres noe med temperaturdifferansen mellom kiwi og sjokolade. Jo større temperaturdifferanse, jo raskere stivner sjokoladen og sjokoladelaget blir tykkere.
Legg igjen en kommentar