-gir 2 porsjoner
2 dl havregryn
30 g valnøtter
1 dl vaniljekesam
2 dl melk
20 g tørkede tranebær
2 ss chiafrø
0,5 ss lønnesirup eller akasiehonning
- Bland sammen havregryn, vaniljekesam, melk, tranebær og chiafrø. Rør inn sirup eller honning. La det hele stå i kjøleskap natten over.
- Topp med valnøtter før servering.
Hvem skulle tro at kalde havregryn til frokost skulle kunne komme i så mange former og varianter? Selv har jeg posta en del varianter av kjøleskapsgrøt og nettet gir en hel haug med andre gode alternativer. I realiteten er denne kalde havregrøten ikke helt ulik den varme grøten jeg var godt kjent med fra før. Men etter at jeg oppdaga konseptet kjøleskapsgrøt forstod jeg at det var mulig å tilsette litt annet enn kanel og rosiner i frokostgrøten. Godt, enkelt, næringsrikt og alle ingrediensene kan oppbevares en god stund i skap og kjøleskap. Dermed er det lett å lage seg en kjøleskapsgrøt med tranebær og vanilje om man har gått tom for brød hakket tidligere enn planlagt! Skulle du ønske å variere smaken litt, finner du alle mine forskjellige former for kjøleskapsgrøt her.
Denne oppskrifta er utviklet som en del av mitt samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar