Oppskrift på kremet blomkålsuppe med quinoa
Kremet blomkålsuppe med quinoa er mild og god på smak. Ved å bruke quinoa i suppe får man en tykk og mettende suppe.
Ingredienser
-gir 2 porsjoner
0,5 blomkål
3 sjalottløk
2 hvitløksfedd
3 ss olivenolje
0,5 dl quinoa
6 dl vann
2 dl matfløte
1 ts grønnsakssalt
0,5 ts hvitt pepper
3 krutonger/knekkebrød til strø
Fremgangsmåte
- Rens blomkål og grovhakk den.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Legg noen blomkålbunter til side. Stek resten av blomkålen, sjalottløk og hvitløk i litt olje i ei gryte til til løken er blank.
- Skyll quinoa og tilsett vann og quinoa. La suppa koke til brokkolibitene er møre, i omtrent 15 minutter.
- Miks suppa godt i en blender eller med en stavmikser.
- Hakk blomkålbitene relativt fint og tilsett dem i suppa.
- Tilsett så fløte og smak til med grønnsakssalt og pepper. Varm opp suppa til kokepunktet.
- Server suppa toppet med knekkebrødbiter eller krutonger.
Ved å lage suppe med quinoa får man en ekstra mettende suppe. Topper man i tillegg suppa med noen krutonger eller noen biter knekkebrød, får man ei suppe som metter godt også som middag.
Å bruke knekkebrødbiter som topping til suppe var noe jeg kom på da min samarbeidspartner, Helios, var på jakt etter nye måter å bruke sine knekkebrød på. Benytter man smakrike knekkebrød blir dette faktisk vel så godt som krutoger. Og knekkebrød er noe jeg stort sett alltid har på lager. Krutonger har derimot en tendens til å tømmes og glemmes fra handlelista mi.
Denne oppskrifta er utviklet som en del av mitt samarbeid med Helios.
Legg igjen en kommentar