Oppskrift på kremet kantarellsuppe med timian og ripsgelè
Kantareller er en av mine favoritter om høsten. Og skulle du finne noen kantareller på sopptur, kan jeg absolutt anbefale deg å prøve deg på denne oppskrifta på kremet kantarellsuppe med timian og ripsgelè.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
4 sjalottløk
1 fedd hvitløk
400 g kantareller
30 g smør
2 ss mel
1 l grønnsaksbuljong
2 dl hvitvin
1 ss soyasaus
1 ts timian, tørket
0,5 dl ripsgelè
2 dl crème fraîche
0,5 ts pepper
Godt brød til servering
Fremgangsmåte:
- Finhakk løk og hvitløk, stek det blankt i halvparten av smøret. Ha i mel rør om. Tilsett hvitvin og timian kok opp. La det hele småkoke til væskemengden er omtrent halvert. Tilsett grønnsaksbuljong og kok opp.
- Rens kantarell og stek dem i resten av smøret. Hold av noen kantareller og hell resten i suppa.
- Ha gelé, soyasaus og pepper i suppa og la det hele småkoke videre i noen minutter.
- Miks suppa godt sammen med en blender eller stavmikser.
- Rør inn resten av kantarellene og crème fraîche og varm opp. Smak eventuelt til suppa med litt salt.
- Server suppa med litt godt brød.
Helt siden jeg var liten har jeg hatt en svakhet for kantareller. Smørstekt kantarell med et lite dryss urtesalt er for meg rene godteriet, og jeg husker jeg som liten drømte om å kunne spise en hel middag av bare kantareller. En gang fant vi også så mye at jeg fikk sette til livs alt det jeg måtte ønske. Til tross for at ikke var så stor tror jeg at jeg fikk ned ganske så store mengder. Det er riktignok lenge siden jeg har forspist meg på kantareller alene, men jeg er fremdeles ivrig når de første kantarellene spretter opp om høsten!
Trine M. K.
Denne suppen er både lettlaget og kjempegod! Anbefales! Jeg hadde ikke ripsgelé, så brukte tranebærgelé i stedet. Det passer også veldig fint til suppen.
Mia
Så hyggelig å høre 🙂